Becker’in 2014 Hedefi 8 Milyon Euro

Becker’in 2014 Hedefi 8 Milyon Euro

Dünyanın önde gelen panjur, perde, tente ve endüstriyel kapı sistemleri için motor ve kontrol üniteleri üreticisi Becker’in Türkiye Genel Müdürü Volkan Kebir, 2014 yılını 8 milyon Euro ile kapatmayı hedeflediklerini açıkladı. 5 yıl içinde şirketin en büyük operasyonları arasında 28’incilikten 3’üncülüğe yükselmeyi başaran Becker Türkiye’nin 20 yıl içindeki hedefi ise İzmir’de ilk 100, Türkiye’de ise ilk 500 arasına girmek.
1921 yılında Almanya’nın Frankfurt kentinde kurulan, 2009 yılından itibaren de İzmir’de faaliyet gösteren bölge müdürlüğü aracılığıyla, tüm Türkiye’yi ‘açılır kapanır bütün sistemler için motor ve otomasyon sistemlerinde’ Alman kalitesi ile buluşturan Becker Antriebe, ülkenin zor şartlarına rağmen 5 yıl içinde önemli başarı kaydetti. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Volkan Kebir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de, zor bir coğrafyada, çok zor şartlarda ticaret yaptıklarını ifade ederek, “Biz eğer Almanya, Fransa ve İtalya’da ticaret yapıyor olsaydık bugün, 15-20 kat büyüme sağlamamız mümkündü” dedi.
Pazarın tüm olumsuzluklarına rağmen bugün yakalamış oldukları başarıyı çok önemsediklerini ifade eden Kebir konuya ilişkin şunları kaydetti:
“Pazarın risklerini öngörerek büyüme stratejisi hazırlandığında hedeflere ulaşmak yine de mümkün. Biz, Becker olarak tam da bunu yaptık. Türkiye, ekonomik krizlere ve çeşitli diğer risklere o kadar açık ve müsait bir ülke ki her türlü gelecek planınızda bu gerçeğin farkında olarak ilerlemeniz, olası riskleri büyüme planınıza entegre etmeniz gerekiyor. 1994 ve 2001 krizlerinden hepimizin çıkardığı sonuçlar var. Tüm bu sebeplerden dolayı biz, kriz olasılıklarına kendi iş bünyemiz içinde güvenlik payı olarak her zaman yer verdik. Bu nedenle de 2014 yılını Becker Türkiye olarak çok kötü geçirdiğimizi söyleyemeyiz. 2014 yılını 8 milyon Euro ile kapatmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde şirketin en büyük operasyonları arasında 28’incilikten 3’üncülüğe yükseldik. 20 yıl içindeki hedefimiz ise İzmir’de ilk 100, Türkiye’de ilk 500 arasına girmek.”
Başarının en büyük düşmanının başarı sarhoşluğu olduğunu da belirten Kebir, bu nedenle firma olarak sürekli yeni hedefler belirlediklerini, organizasyonu bu hedeflere ulaşma yönünde tekrar güncellediklerini de söyledi.