"belçika’ya Göç Fotoğrafları" Sergisine Büyük İlgi

"belçika’ya Göç Fotoğrafları" Sergisine Büyük İlgi

Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği’nin (ESAB) Türklerin Belçika’ya göçünün 50. yılı fotoğraf sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sergi Salonu’nda açıldı.
"Göç Fotoğrafları” sergisi ve ESAB Başkan Yardımcısı yazar Mesut Acet’in hazırladığı “Göç-Sıladan Yeni Vatana-Emirdağ” kitabının tanıtım etkinliğine, davetlilerin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler katıldı. Fotoğraf sergisinin Belçika Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Gent Türk Ocağı ve Balçika Flaman Özdernekler Birliği Federasyonu’nun (FZOVL) bir çalışması olduğunu ifade eden program sunucusu Müjgan Yılmaz Saraçbaş, bu yılın başında açılışını Belçika Kültür Bakanı Joke Schauvlıege’nin yaptığı serginin, Belçika’da 5 ay boyunca sergilendiğini belirtti.
ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ise, Belçika Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Belçika’ya Göçün 50’nci Yılı anısına, Belçika’ya ilk giden Emirdağlıların fotoğraflarını ve sergilenmeye değer görülen objeleri toplayarak fotoğraf sergisi haline getirdiklerini ifade etti. Urfalı, "Bu fotoğraf sergisini Belçika’dan Eskişehir’e getirerek Eskişehir’de sanatseverlerle buluşturduk. Bundan sonra da ESAB Derneği olarak, kültür ve sanat adına Eskişehir’de faaliyetlere devam edeceğiz. Yeni yılda yeni etkinliklerle sanatseverleri, Eskişehir’de buluşturacağız” dedi.
“Göç-Sıladan Yeni Vatana-Emirdağ” kitabını hazırlayan araştırmacı-yazar Mesut Acet de, yaptığı konuşmada, “Bu kitap, geçen yıl Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın desteğiyle hazırlandı. “Emirdağ Etkinlikleri” kapsamında yapılan, "Emirdağ Araştırmaları Sempozyumu ve Göç Çalıştayı" kitap haline getirildi ve gelecek nesillere kültür mirası olarak bırakılacaktır" ifadelerini kullandı.
Sergiye konuk olarak gelen Anadolu Üniversitesi’nde eğitim veren bazı öğretim üyelerine onur plaketi takdim edilirken, sergiyi gezen davetliler Avrupa’ya ilk giden gurbetçiler arasında yakınlarını, akrabalarını gördüklerini belirterek ve duygusal anlar yaşadılar.