Beşiktaş maçlarını Başakşehir'de oynamak istiyor ama...

Beşiktaş maçlarını Başakşehir'de oynamak istiyor ama...

Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle iç saha maçlarına Olimpiyat Stadı’nda çıkan Beşiktaş, 80 bin kişilik dev spor kompleksinden; kötü zemini, olumsuz hava şartları ve ulaşımın zorluğu gibi sorunlarından dolayı taşınma kararı almıştı. Bu doğrultuda ilk hedef olarak Başakşehir Stadı’nı seçen ve temaslarını sürdüren Kara Kartal’ın olası yeni stadının ulaşım durumunu, Siyah-Beyazlı taraftarlar için test ettik. Sizin için Beşiktaş’tan yola çıktık ve stadın yolunu tuttuk.

Yolculuk Çarşı’dan başladı

Usta foto muhabirimiz Saycan Sayım’la Başakşehir Stadı’na yolculuğumuz saat 10.20’de Siyah-Beyazlı taraftarların maç öncesinde toplandığı Beşiktaş Çarşı’daki Kartal Heykeli önünden başladı. Harita üzerinden 28 kilometre olarak gözüken mesafeyi en çabuk sürede kat etmek için ilk olarak otobüsle Kabataş’a hareket ettik. 10 dakika süren yolculuğun ardından zaman kaybetmeden tramvayla Eminönü’ne geldik. Buradan stada ulaşmak için Başakşehir 4. Etap’a giden belediye otobüsüne bindik.

58 duraklık yolculuk

Eminönü’nden dile kolay 58 durak sürecek maceraya başladık. 146B kodlu otobüsle, İstanbul trafiğinin fazla yoğun olmadığı saat 10.50’de yola çıktık. 20 dakikada bir olan otobüs hattını kullanarak Beşiktaş’tan hesaplandığında neredeyse İstanbul’un öbür ucu olan Başakşehir’e 1 saat 50 dakikalık bir serüvenin ardından ulaşmayı başardık. Kartal Heykeli’nin önünden 10.20’de başladığımız yolculuk,
12.40’ta sona erdi.

Olimpiyat’tan farkı yok

Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım zorluğu nedeniyle taraftarların maçlara gelmek istememesi durumunu değiştirmek için alternatif olarak Başakşehir Stadı’nı seçen Siyah- Beyazlılar’ın, bu tercihi de aynı şartlara sahip gözüküyor. Trafiğin olmadığı bir saat diliminde bile İstanbul’un en merkezi bölgeleri arasında yer alan Beşiktaş’tan 2 saat 20 dakika süren yolculuğun ardından ulaşılan stada, özel araçla itmek isteyen taraftarların 40-50 dakikadan önce ulaşması çok zor.

İş çıkışı maça gitmek hayal


Büyük bir çoğunluğunu genç kesimin oluşturduğu Siyah-Beyazlı taraftarların, olası yeni statları Başakşehir’e maç saatlerinde ulaşımları ise neredeyse imkansız... Süper Lig’de maçların genel olarak 19.00’da oynanmasını göz önünde bulundurursak işten veya okuldan saat 18.00’de çıkan bir taraftarın, takımının Başakşehir’deki mücadelesine yetişmesi mümkün değil. Galiba en kolay yol; ya öğlen saatlerinde Başakşehir’in yolunu tutmak ya da kesin çözüm olarak Başakşehir’den bir ev kiralamak!

‘Bu saha iki takımı kaldırmaz’

1.5 saatlik seyahatin ardından ulaştığımız Başakşehir Stadı’nda kulübün Medya Sorumlusu Ufuk Ünal’la da konuşma şansı yakaladık. Yeni sezonda devreye giren stadın büyük özenle yapıldığını belirten Ünal, Beşiktaş’ın iç saha maçları için kendi sahalarına misafir olmak istemesiyle ilgili olarak, “Stadımızın çimleri kimsede yok. Ancak iki takımın maç programını kaldıracak durumda değil” ifadelerini kullandı.

Adı Fatih Terim ama...

Stadın içerisindeki bir diğer ayrıntı da oldukça dikkat çekiciydi. 17 bin kapasitelik spor kompleksine adını veren Fatih Terim’in fotoğrafları, diğer isimlerinkine göre daha az olarak göze çarpıyor. Stat duvarlarında genel olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portreleri ve çeşitli fotoğrafları ağırlıkta. Terim’in ise birkaç fotoğrafı mevcut.

kaynak:Fanatik