Beşiktaş Üniversitesi kuruluyor!

Beşiktaş Üniversitesi kuruluyor!

"Sürdürülebilir İş buluşması Yeşil İş: 2014" zirvesinin “Sürdürülebilir İş Modelleri ve Borsa" başlıklı oturumunda bir konuşma yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da sürdürülebilirlikte kurumsallaşma ve vizyon konusunun önemli bir yeri olduğunu belirtti. "Avrupa'da ve Türkiye'de birkaç tane kulüp satın almak planlarımızın içinde" 


Türkiye'de çevreci ilk ve tek stadyumun yapımı süren Vodafone Arena Stadı olduğunu belirten Orman, stadın güneş enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini üretecek kadar ileri teknolojiyle inşa edildiğini anımsattı. Stadyumla ilgili bilgiler veren Orman, kulübün gelecek döneme ilişkin planlarından da bahsetti. Fikret Orman, Beşiktaş denince akla ilk olarak futbol kulübünün geldiğini, ama farklı spor dallarını da desteklediklerini belirterek, "Bunu tek başımıza, sadece kendi kaynaklarımızla yapmamız çok da mümkün olmuyor. Bunun için Avrupa'da ve Türkiye'de birkaç tane kulüp satın almak planlarımızın içinde bulunmaktadır. Doğru alt yapı çalışmalarıyla sporcu yetiştirmenin yanı sıra başarılı sponsorluk anlaşmaları kurarak kurumsallaşmayı yaptığımız zaman ilgili tüm çalışmalar daha anlamlı oluyor. Bununla ilgili tüm adımları atmış durumdayız" diye konuştu.

"En kısa zamanda üniversitemizi kuracağız"

Orman, Beşiktaş Kulübü'nde sponsorlukların rakiplere oranla daha başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Şu ana kadar 2 senelik dönemde Türkiye sporunun en büyük anlaşması olan Vodafone'la anlaşma imzalamış durumdayız" dedi. Kulübün genel kurulunun Beşiktaş Üniversitesi'ni kurmak için karar aldığını anımsatan Orman, "En kısa sürede bir üniversite kuracağız. 1903'ten bu yana Beşiktaş'ın tüm değerleri gelecek nesillere taşımak ve oluşturduğumuz organizasyon gücünü desteklemek ve eğitime katkı sağlamak için üniversiteyi kurma planımız vardır. Önümüzdeki sene bu hedefimize ulaşmayı planlamaktayız" diye konuştu.