Beşiktaş’ta “zafer Bayramı” Yüksek Sadakat’le Kutlandı

Beşiktaş’ta “zafer Bayramı” Yüksek Sadakat’le Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Beşiktaş’ta “Fener Alayı” etkinliği düzenlendi. Ellerinde meşalelerle yürüyüş, ardından da boğaz turu yapan Beşiktaşlılar, meydanda düzenlenen “Yüksek Sadakat” konseri ile Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı.
Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında “Fener Alayı” etkinliği düzenledi. İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Yaratanları Heykeli önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, yürüyüşe geçti. Arnavutköy Sahili’ne kadar ellerinde meşalelerle yürüyüş yapan grup, daha sonra tekne ile boğaz turu yaptı.
16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’na ilk adımın Beşiktaş’tan atıldığı için böyle bir boğaz gezisi düzenlediklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Zafer Bayramı’nın Beşiktaş için de ayrı bir önemi vardır. Çünkü bu milli mücadele zaferinin başlangıcı aslında Beşiktaş’tan yapılmıştır. O yüzden Beşiktaş çok anlamlı, çok değerli, çok özel bir semttir, bir ilçedir. Büyük bir milli ruhun bu kadim topraklardaki varlığımızın en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz” dedi.
YÜKSEK SADAKAT MEYDANDA KONSER VERDİ
Müzikler eşliğinde teknede keyifli anlar yaşayan vatandaşlar daha sonra Beşiktaş Meydan’da düzenlenen Yüksek Sadakat konserine geçti.
Birçok vatandaş konsere ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle geldi. Konsere de katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, konser öncesinde 4 Kıbrıs Gazisini sahneye davet etti. Katılımcılar huzurunda gazilerle hatıra fotoğrafı çektiren başkan Hazinedar, ”Vatanımız sizlere minnettardır” diyerek herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Daha sonra sahneye çıkan Yüksek Sadakat grubu, “Ben Seni Arayamam” , “Seninle”, “Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer” gibi birbirinden hareketli ve duygusal şarkılarını sevenleri için seslendirdi. Grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda konser vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.
Eşi Özlem Hazinedar ile birlikte konseri dinleyen Başkan Hazinedar, “Döneceksin Diye Söz Ver” parçası eşliğinde eşiyle sahnede dans etti. Daha sonra Başkan Hazinedar, eşi ve Yüksek Sadakat grubu ile kalabalığa arkalarını dönerek ‘Selfie’ çektirdi.