Beşiktaş'tan transfer bombası

Beşiktaş'tan transfer bombası

Siyah-beyazlılar 29 yaşındaki 10 numara için Metalist'e 3.5 milyon euro ödeyecek. 1.5 milyon euro garanti ücret alacak oyuncuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalanacak.

Beşiktaş, yaz başından beri merakla beklenen 10 numara transferini nihayet gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı yönetimin Ben Arfa, Bryan Ruiz ve Jose Sosa’yla her konuda anlaşırken bu üçlü arasında seçim yapan teknik direktör Slaven Biliç, tercihini Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv’in 29 yaşındaki oyuncusu Sosa’dan yana kullandı.

Geçen sezon La Lig şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid’de kiralık olarak forma giyen deneyimli oyuncuyla resmen anlaştıklarını bugün KAP’a bildirecek olan siyah-beyazlılar bir dönem Bayern Münih ve Napoli formalarını da terleten yetenekli futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Sosa’nın Beşiktaş’tan 1.5 milyon garanti, 10 bin Euro da maç başı para alacağı öğrenildi.

Sıra sağ bekte

Arsenal’a şanssız şekilde elenseler de Süper Lig’e Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayıp morallenen Beşiktaş taraftarına bir müjdeli haber de başkandan geldi. Dünkü karşılaşmadan önce TRT Spor’a kısa bir açıklama yapan siyah-beyazlıların başkanı, “10 numara transferini bitirdik. Yarın sabah (bugün) KAP’a bildirim olacak. İkinci ve üçündü transfer için de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” ifadelerini kullandı. Başkanın ‘2. ve 3.’ diye nitelendirdiği transferlerin biri sağ bek diğeri de stoper olacak.