Beyninde Tümör Olan Çocuğa Vali Sahip Çikti

Beyninde Tümör Olan Çocuğa Vali Sahip Çikti

Tokat Valisi Cevdet Can, beyninde tümör bulunan 13 yaşındaki Sertaç Altundaş’a sahip çıkarak, tedavisi yapılması için devreye girdi.
Turhal ilçesinde ikamet eden Ahmet ve Rahime Altundaş’ın 13 yaşındaki çocukları Sertaç Altundaş, yaklaşık üç yıldır beyin tümörü hastalığıyla mücadele ediyor. Sertaç’ın Kayseri’de bir dizi operasyon geçirdiğini, tedavisinin devamı için Ankara’ya gitmesi gerektiğini dile getiren aile, konuyla ilgili olarak Vali Cevdet Can’dan yardım istedi. Vali Can, anne ve babasından Sertaç’ın tedavi geçmişi ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgi aldıktan sonra Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nu telefonla arayarak gerekenlerin yapılması için talimat verdi. Çocuklarının bir an önce iyileşmesini ellerinden gelin yapan Ahmet ve Rahime Altundaş, Vali Cevdet Can’ın kendilerine sahip çıkması nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirdi. Baba Altundaş; “Sıkıntımıza duyarsız kalmayan Valimizden ve devletimizden Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Bize sahip çıktıkları için çok mutlu olduk” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından evde bakım aylığı ödenen Altundaş ailesi için yardımların da devam edeceği belirtildi.