Beyşehir Belediyesi’nde Tarım Ve Hayvancılık Komisyonu Toplandı

Beyşehir Belediyesi’nde Tarım Ve Hayvancılık Komisyonu Toplandı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin, ilçedeki tarım ve hayvancılığı destekleme ve kalkındırma çalışmaları çerçevesinde oluşturduğu Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un başkanlık ettiği toplantıda ilçenin tarım ve havyacılığına yönelik planlanan kalkınma projesi ile ilgili gelişmeler, alınabilecek desteklemeler, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi’nde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
Beyşehir’i tarım ve hayvancılık noktasında daha güçlü hale getirebilmek için Tarım ve Hayvancılık Komisyonuyla ikinci kez bir araya geldiklerini belirten Özaltun, “Yeni Büyükşehir yasası ile daha önce İl Özel İdaresi kanalı ile yapılan iş bugün Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yapılmakta. Bu toplantılardaki görüşlerimizi icraata döktüğümüz takdirde gerek profesyonel tarıma geçiş noktasında, gerek işçi konusunda Beyşehir’imize en büyük yatırımları alabiliriz. Beyşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda bu iki ayda Organize Tarım ve Hayvancılık alanımızın yol ve alt yapı çalışmalarını başlattık. Ayrıca Beyşehir’de eko turizmi başlatabilirsek şehrimize büyük bir katma değer sağlamış olacağız. Belirlenen pilot bölgede içerisinde 35-40 adet villanın olduğu bir köy yerleşimi Beyşehir turizmi içinde çok faydalı olacaktır” dedi.
Toplantıya, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel, Kamil Göksu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, TMO Beyşehir Ajans Müdürü Ali Altuğ, Meteoroloji Müdürü İsmail Kılınç, Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Ali Selek, Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Gazi Huğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Tarımsal Kalkınma Komisyon Başkanı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Gökler, Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Soylu ve Nihat Ulu katıldı.