Bilgi Evi Öğrencileri Başarı İçin Ter Döktü

Bilgi Evi Öğrencileri Başarı İçin Ter Döktü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri’nde eğitim gören yaklaşık 3 bin öğrenci deneme sınavında ter döktü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılından beri kentin 10 farklı bölgesinde hizmete sunduğu Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde deneme sınavı düzenledi. Fatih, Karaman, Sevindik, Yenişehir, Aktepe, Atalar, Kayıhan, Gökpınar, Anafartalar ve Esentepe Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nde aynı anda gerçekleşen sınava 3000 öğrenci katıldı. İlk ve ortaöğretim 2 ile 8’inci sınıflar arasında toplam 3 bin Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencisinin girdiği deneme sınavının yılda 6 kez düzenlendiği kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı eğitim yuvalarında bu yıl üçüncü deneme sınavının düzenlendiği kaydedilirken, öğrenciler okulda ve kurs merkezinde öğrendikleri konular üzerine kazanımlarını ölçüyor. Deneme sınavlarının ayrıca orta öğretim geçiş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin eksiklerini gidermek için de yol gösterici olduğu ifade edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, deneme sınavına giren tüm öğrencilere başarılar dileyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığına dikkati çekti. Bu dönem Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi ile Denizli’ye 10’uncu eğitim yuvasını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını hatırlatan Başkan Zolan, "Eğitime olan desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Bilginin en değerli olduğu çağımızda, çocuklarımıza fırsat eşitliği sunmak için bunu yapmak zorundayız. Bugüne kadar ’eğitim bizim işimiz değil’ demeden her türlü desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bilgi evleri ve kurs merkezlerimiz aracılığıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgiyle donatmayı sürdüreceğiz. Bu hizmetlerimizin devamı da inşallah gelecek" dedi.