Bılıc Kırmızı Kartı Doğruladı

Bılıc Kırmızı Kartı Doğruladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-0 mağlup oldukları Galatasaray maçının ardından, takımının gördüğü kırmızı kartla ilgili, “Veli’nin yaptığı hareket, tam bir felaket” dedi.
Beşiktaş’ın Galatasaray’a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİ YAPTIK”
Hırvat teknik adam, basit goller yediklerini belirterek, “Tekrar derbi mağlubiyetini kabul etmek zor. Ligin ilk yarısını böyle kapatmak mutsuzluk veriyor. Bugünkü maç Fenerbahçe derbisini hatırlattı. İlk yarı tipik bir derbiydi. İlk yarıda tehlikeli oynadık ama bize golü getirecek pozisyonları bulsak da son vuruşu yapamadık. İkinci yarıya parlak bir başlangıç yaptık. Sonra basit bir gol yedik. Zaten oyuna geri dönmemiz için zaman da vardı ama Veli safça bir kırmızı kart gördü. Elimizden gelenin en iyisi yaptık, direkten dönen top var. Oğuzhan’ın pozisyonu var ama bu tip hataları tekrarlamamamız gerekiyor. Bu tip maçlarda bu hataları yapınca ne yazık ki kaybediyorsunuz” açıklamasında bulundu.
Melo ile yaşanan olay hakkında da konuşan Bilic, “Melo bana uygunsuz veya yanlış bir harekette bulunmadı. Maçla ilgili olmayan bir şey söyleme çalıştı” diyerek olaya açıklık getirdi.
“RAKİP ÜST DÜZEYSE BU AVANTAJI KENDİ LEHLERİNE KULLANIRLAR”
Derbiyi kaybettikleri için sinirlerinin bozuk olduğunu dile getiren Slaven Bilic, “Daha sinir bozucu olan şey ise 10 kişi oynadığımız bölümlerde bile rakibe teslim olmamamız. Düşük seviyedeki takımlara karşı bunların üstesinden gelirsiniz ama rakip üst düzeyse bu avantajı kendi lehlerine kullanırlar. Kırmızı kart sonrası oyuncularım her şeyi yaptı. Oyunun 62. dakikası oynanırken 1-0 ve 1 kişi eksik oynamamalıyız. Böyle takımlara karşı bu duruma düşünce bunu avantaja çevirirler ve biz bu duruma düştük” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ta son dönemde görülen kırmızı kartların sorulması üzerine Hırvat teknik adam, “Kulübün belirleyici disiplin yönetmelikleri var. Bu tip maçlar öncesi onları uyarıyoruz, çünkü daha dikkatli olmalılar. Oyuncularımı savunmak için söylemiyorum ama bazen de hakemler oyuncuları cezalandırmak için fırsat kolluyorlar. Ama Veli’yi savunmuyorum onun yaptığı hareket tam bir felaket. Oyuncularım bu tip davranışları gösterdiği durumda, ‘çıldırdınız mı neden böyle bir şey yapıyorsunuz’ diyorum. Bunlar devam ederse uyarmaya devam edeceğiz. Bunların kesin çözümü olsaydı Fenerbahçe maçından sonra önlemi alırdık ama ben hala diyorum bugünkü kırmızı kart tamamen doğru” yanıtını verdi.
GALATASARAY CEPHESİ
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-0 galip geldikleri Beşiktaş maçının ardından, zor bir maçtan iyi bir galibiyetle ayrıldıklarını ifade ederek, “Mutluyuz. İlk derbi maçım olduğu için iyi bitirmek de nasip oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Rakibimiz çok iyi bir takım. İstikrarlı bir kadroları var ve beraber etkili oynayan oyunculara sahipler. Bugün zor olacağını biliyorduk. Onlara önlem alırken zaaflarını nasıl kullanır ve skora dönüştürürüz tabii ki bunları da düşündük. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı ve net bir skor aldık. Veli atıldıktan sonra dengeli oynamamız gerekiyordu ama bazı şeylerde hala eksiklerimiz var. Bunu bugün gördük. Daha çok topa sahip olmamız gerek. Bunlarda başarılı olamadık ama her şeye rağmen oyuncularım kazanmayı bildiler” dedi.
“Geldiğimizden beri yoğun bir maç temposunun içine girerek buraya geldik” diyen Hamzaoğlu, “Oyuncularla çalışma şansımız olmadı. Maçlarda bu eksikleri gidermeye çalıştık. Eksik kalan ve üzerinde fazla duramadığımız bazı konular var ama devre arasında kısıtlı bir zamanımız var ve o zamanda bazı şeyleri halletmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.
“CÜNEYT ÇAKIR İYİ MAÇ YÖNETTİ”
Veli’ye gösterilen kırmızı kart ile ilgili gelen bir soru üzerine deneyimli teknik adam, “Ben pozisyonu görmedim. Ne olduğunu da anlamadım. Daha sonra eliyle Sneijder’in yüzünü ittiğini gördüm. Bugün Cüneyt Çakır iyi maç yönetti. Bence güzel bir maç oldu” diye cevap verdi.
“TAKIMIMIZDA OLUMLU GELİŞMELER VAR”
Hamza Hamzaoğlu, futbolcuların performansından memnun kaldığını belirterek, “Beşiktaş maçında oyuncuların hepsinin performansı, derbi olması sebebiyle en üst seviyeye çıktı. Bizden önce istatistiklere bakınca takımımızda olumlu gelişmeler var. Buna seviniyoruz ama daha iyi olmalıyız. Bunu yeterli görmüyoruz. Koşu seviyemizde yeterli seviyede değil. Bunları da geliştirmemiz gerekiyor. Doğru bir defans duruşu gösterdik, rakibe top göstermedik, bazen çıkarken top kaybettik kontralar yedik ama 2-0’lık skor Beşiktaş karşısında önemli bir galibiyet bence” dedi.
“SNEİJDER İLE İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ YOK”
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Hollandalı yıldız futbolcunun durumu ve transfer söylentileri hakkında ise, “Sneijder ayağındaki ağrıya rağmen iğne ile oynadı. 2 günlük antrenmana çıktı ama top ayağına gelmeyecek şekilde hazır tuttuk onu kondisyon olarak. İki antrenmanla bizde çıktığında da gördük ki iyiydi ve bugün onunla başladık. Sahada kaldığı sürece oyunundan memnunum. Sneijder ile ilgili bir tasarrufumuz da yok. Bir teklif gelir, o gitmek istiyorum derse konuşuruz ama şimdilik böyle bir şey yok” yanıtını verdi.
“TRANSFER YAPABİLİRİZ”
6 Ocak’ta başlayacak transfer dönemi ile ilgili de tüyolar veren deneyimli teknik adam, “Devre arasında dışarıdan transfer yapabiliriz belki 1 belki 2, belki de hiç almayız. Elimizde geniş bir kadro var ve bunu belli bir sayıya indireceğiz. Ben gidecek futbolcularımla konuşmadan önce burada açıklamayı düşünmüyorum. Bazı oyuncularımı kiralık olarak gönderip takım içerisinde bir indirim yapacağız” açıklamalarında bulundu.
Hamzaoğlu, takıma geldiği günden bugüne kadar katettikleri mesafeyi de şu şekilde açıkladı:
“Takım birlikte hareket etmeye başladı ve kenetlendi. Daha önce sahada kendi başına bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular vardı. Şimdi hep birlikte bir şeyler yapmak isteyen bir takım olduk.”
“Transfer yapmasam da sezon sonunu getiririm” diyen Hamzaoğlu, “Kadromuzu biraz daha güçlendirecek oyuncu olursa onu da transfer etmeyi düşünürüz” diyerek sözlerini sonlandırdı.