Bill Gates: Yeni pandemiye hazır olun

Bill Gates: Yeni pandemiye hazır olun

Koronavirüs'ü yıllar önce bilen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Avustralya'nın Başkenti Sidney'de bir toplantıya katıldı. Gates'in toplantıda yaptığı açıklamalar korkuttu. Gates, geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamalara benzer bir açıklama yaparak bir sonraki pandeminin Kovid-19'dan daha zor geçeceğini bildirdi.

İNSAN YAPIMI OLACAK

Bill Gates'in bir sonraki virüsün doğal değil insan yapımı olacağını söylemesi dinleyenleri şoke etti. Açıklamalarının devamında Gates, dünya liderlerine bir sonraki virüse hazırlanmaları ve önceden plan yapmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan Bill Gates, pandeminin başından beri sıkı karantina kuralları uygulayan Avustralya'ya övgü yağdırdı. Gates, birçok ülkenin bu politikalarını uygulamaması sebebiyle mağdur olduğunu öne sürdü. 

YENİ PANDEMİ DAHA ZOR GEÇECEK 

Gates, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Avustralya, erken uygulamaya koyduğu karantina kuralları sayesinde pandeminin aşısız geçen ilk yılını az kayıpla atlattı. Her 5 yılda bir dünya genelinde pandemi tatbikatları yapmalıyız. 1000 dolar karşılığında hayat kurtarabilirsiniz. Bunun kadar tatmin edici bir şey daha yok"