Binali Yıldırım'dan CHP'nin Danıştay kararına jet tepki

Binali Yıldırım'dan CHP'nin Danıştay kararına jet tepki

Bütün milletimizin cuması mübarek olsun. ülkemizin hem içeride hem dışarıda birliğine beraberliğne kast eden amansız mücadelesi devam ediliyor.

Çukurca'da maalesef saha taramaları esnasında 2 askerimiz şehit edildi ve karşılığı hemen verildi. Oradaki terör yuvaları darmadağın ediliyor. Bu mücadele devam edecek. Türkiye'nin sınırlarının dışında tehdit var olduğu müddetçe, Türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir. Önemli olan ülkemizin güvenliğidir."

Sayın cumhurbaşkanımız 16-17 Mayıs'ta Trumpla görüşecek ona göre tavır alacağız.

CHP'NİN DANIŞTAY'A GİTMESİ

CHP'nin halk oylamasına ilişkin Danıştayda dava açma kararı için

"Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabii ki itiraz hakkını herkes, sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterse buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Ama millet sözünü söylemiştir. Evet sonucu tecelli etmiştir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir manası yoktur."

Yüksek Seçim Kurulu her seçimle ilgili itirazı karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSK'nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Ama buna rağmen gidebilirler. İstedikleri yere gidebilirler. Milletinin kararının üzerine hiç bir mahkeme karar ilan edemez. Millet son sözü söylemiştir. Demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir.