"Bir Destandır Çanakkale" oyununa büyük ilgi

"Bir Destandır Çanakkale" oyununa büyük ilgi

 BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu’nun Ördekli Kültür Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü düzenlediği programa Büyükşehir Belediyesi adına Muhsin Özlükurt, BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, BKK Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, çalışma grubu üyeleri ve sanatseverler katıldı.
BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, Çanakkale Savaşı’nın varlık içinde yokluğun savaşı olduğunu söyledi. Çanakkale’yi yeniden küllerinden doğan bir milletin ölüm kalım destanı olduğunu anımsatan Anbarcıoğlu, Çanakkale’nin çelik canavarlarla süngünün zaferi kazandığını anlattı. Anbarcıoğlu, “18 Mart 1915 saat 10.30’da 417 dev gemiyle hücuma kalkan İngiliz, Fransız ve İtalyan güçlerine karşı Mehmetçiğin zafer kazandığı destanın adıdır Çanakkale. Bu günkü huzurlu ortamımızı kanlarını ve canlarını göz kırpmadan bizler için feda eden 253 bin şehidimize borçluyuz. Manevi huzurlarında saygı ve hürmetle eğiliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Faruk Anbarcıoğlu’nun kaleme aldığı Erdinç Ertüzün’ün yönettiği ‘Bir Destandır Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisine geçildi. İzleyenlerin duygusal anlar yaşatan tiyatro gösterisi, Bursalı sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilci Yardımcısı Gönül Aydemir’in sunucu olduğu programda Bedia Yener, Ömer Ekinci Micingirt ve Mühittin Laçin Çanakkale Savaşı’nı anlatan şiirler okudu.