‘bir Kan, Bir Su’ Projesi Kapsamında 61 Bin Fidan Dikildi

‘bir Kan, Bir Su’ Projesi Kapsamında 61 Bin Fidan Dikildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen ‘Bir Kan Bir Fidan’ projesi kapsamında Nurdağı’na bağlı Atmalı köyüne fidan dikimi yapıldı.
‘Kanınız Fidana, Fidanlar Ağaca’ sloganıyla başlatılan ‘Bir Kan, Bir Fidan’ projesi, Atmalı köyünde 61 bin fidanı toprakla buluşturdu. Projeyle kan bağışında bulunan her bağışçının adına fidan dikilmesinin yanı sıra orman alanlarının çoğaltılması planlanıyor.
Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, "’Bir Kan, Bir Su’ Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü bir projedir. Bu kapsamda Türkiye’de 1 milyon 427 bin ağaç dikildi. 2013 yılında alınan kan bağışlarına karşılık Gaziantep’te de 61 bin ağaç dikiliyor. Önümüzdeki yıl yaklaşık 80 bin ağaç dikeceğiz. Kan vererek üç kişinin hayatını kurtaran vatandaşlarımız için kendi isimlerine ağaç dikiyoruz. Hem de şehrimizin ve ülkemizin ağaçlandırılmasına katkıda bulunuyoruz" dedi.
Gaziantep Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Aratoğlu ise, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızca fidan dikme töreni hazırladık. Bu proje ile biz daha çok orman sevgisini tüm kurumlara ve Türkiye’ye yaymayı amaç ettik. ‘Bir Kan, Bir Su’ projesi ile orman alanlarının genişletilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.
Düzenlenen fidan dikim törenine Doğu Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Gaziantep Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Aratoğlu, Kızılay Gaziantep Şubesi’nde görevli personeller ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri katıldı.
Tören, yapılan konuşmaların ve fidan dikiminin ardından sona ererken faaliyete geçirilen proje ile 5 yıl içerisinde 15 milyon fidanının toprakla buluşması hedefleniyor.