"bir Kitap Da Sen Ver" Kampanyası

"bir Kitap Da Sen Ver" Kampanyası

Antalya’nın Alanya ilçesinde Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak Türkler’de hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi için Alanya Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından kitap toplama kampanyası başlatıldı.
Kampanyanın aynı zamanda, yeni açılan merkezin tanınırlığını arttırmak için farkındalık çalışması olduğu da belirtilirken, kampanya kapsamında toplanacak kitapların, şizofren ve diğer psikotik bozukluk tanısı almış hastaların tedavi gördüğü merkezin kütüphanesine konulacağı bildirildi.
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, “Türkler bölgesinde bulunan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’mizde tedavi gören kişi sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımız, evlerinde bulunan ihtiyaç fazlası kitapları bağışlayabilirler. Yeni açılan merkezimiz için kitap desteğini önemsiyoruz” dedi.
ALTİD Başkanı Burhan Sili ise turizm sektöründe çalışan herkesi bu kampanyaya davet ettiklerini belirterek, “Üye tesislerimize mail gönderip kampanyayı duyurduk. Kampanyayı önemsiyoruz ve katılım bekliyoruz. Ayrıca ALTİD olarak hastalarımızın rehabilitasyon sürecinde kullanılmak üzere spor ve hobi malzemeleri desteği de sağlayacağız” dedi.
Bir hafta boyunca devam edecek olan ‘Bir kitap da sen ver’ kampanyası bağış noktaları ise Türkler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışma Masası, Alanya Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Mehmet Aldemir ve ALTİD olarak açıklandı.