Bitlis’te Temel Eğitim Kampı Kayakçı Yetiştiriyor

Bitlis’te Temel Eğitim Kampı Kayakçı Yetiştiriyor

Bitlis’te, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce açılan Kayak Temel Eğitim Kampı’nda geleceğin kayakçıları yetişiyor.
Kayak sporuyla özdeşleşen Bitlis’te, Erhan Onur Güler ve El-Aman Hanı kayak merkezlerinde antrenörler gözetiminde kayak eğitimi alan 265 çocuk, bir taraftan yıl içinde yapılacak yarışmalara hazırlanırken bir taraftan da geleceğin milli kayakçısı olmak için çalışıyor.
Kayak malzemeleri il müdürlüğü tarafından karşılanan yaşları 5 ile 15 arasında değişen çocukların, Bitlis’i ve ülkeyi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmesi hedefleniyor.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, yaptığı açıklamada, geleneksel olarak her yıl yarıyıl tatilinde temel eğitim kayak kampı açtıklarını söyledi. Bu yıl 3 dalda 265 sporcuya eğitim verdiklerini ifade eden Avşar, şöyle konuştu: "Açtığımız kampta bu yıl alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard olmak üzere 3 dalda 265 sporcuya eğitim veriyoruz. Sporculardan 165’i ilk kez kayakla tanışıyor. Yüz kişi ise önceki yıllarda federasyon etaplı müsabakalara katılan sporcularımız. Snowboard ve alp disiplini eğitimlerini Erhan Onur Güler Kayak Tesisi’nde, kayaklı koşu eğitimlerini El Aman Hanı’ndaki tesiste veriyoruz. 12 eğiticimiz var. Bu sporcularımıza 3 saat eğitim veriyoruz. Öğle yemeklerini verip evlerine gönderiyoruz. İnşallah bu eğitimden sonra bu çocuklarımız önümüzdeki yıl federasyon yarışlarına katılıp büyük başarılar elde eder. Kayak malzemesi konusunda Bitlis valiliğinin 2013 yılında SODES projelerinden alınan kayaklarla sürdürüyoruz. Bu eğitimler için ne kadar malzeme alınırsa yetersiz kalıyor. Çünkü çocukların ilgisi çok yoğun."
"BURADA YETİŞENLER GELECEKLERİNİ KURTARIYOR"
Kayak Antrenörü Mesut Huyut da çocukların eğitimlere büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Ailelerin çocuklardan daha heyecanlı olduğunu ve çocukları büyük heyecanla eğitimlere getirdiğini dile getiren Huyut, şunları ifade etti: "Önce temel eğitimden başlıyoruz. İlerleyen dönemlerde belirlediğimiz yetenekli öğrencileri yarışçı gurubuna alıp il dışındaki yarışmalara götürüyoruz. Başarılı olduklarında milli takıma kadar yükselebiliyorlar. Geçmişe baktığımızda bu örneklerden biri de benim."
Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarda ili, ülkemizi temsil ettiğini anlatan Huyut, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada yetişenler geleceklerini kurtarıyor. Kayak sporu Bitlis için çok önemli. Çocuklar çok hevesli. Veliler onlardan daha fazla hevesli. Gelmek isteyen çocuk sayısı çok fazla. Gelen kimseyi geri çevirmedik. Elimizdeki malzemelerle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada eğitim verdiğimiz pist, Dünya Şampiyonası yapılacak bir pist. Çocukların burada eğitim görmesi bir avantaj. Bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum."