BlackBerry'den 36 saat dayanan batarya

BlackBerry'den 36 saat dayanan batarya

Akıllı telefon piyasasında geride kalan BlackBerry'nin yeniden ayağa kalkma çabası devam ediyor. Şirket, yeni akıllı telefonu Passport’un piyasaya çıkış tarihini ve fiyatını açıkladı.

AMERİKA'DA 599 DOLARA SATILACAK


Kare ekranı ve kendine has tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran akıllı telefon bugünden itibaeren ABD’de satışa sunulacak. BlackBerry’nin CEO’su John Chen’in açıklamasına göre akıllı telefon sonraki iki hafta içerisinde muhtemelen Türkiye’de dahil olmak neredeyse her ülkede satışa çıkacak.

Akıllı telefonun ABD’deki fiyatı ise 599 dolar olarak açıklandı.

36 SAAT DAYANAN BATARYA

ShiftDelete.Net'den Atakan Sayın'ın haberine göre 4,5 inç büyüklüğünde 1440 x 1440 piksel çözünürlüklü ekranının yanı sıra 3 satır klavyeye sahip olan akıllı telefon, oldukça büyük boyutlara sahip.

Bu büyük boyutların içerisinde 3450 mAh gücünde dev bir bataryayı sıkıştıran BlackBerry, akıllı telefonun 36 saat boyunca şarj gereksinimi olmadan kullanılabileceğini iddia ediyor.

4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ

Telefonun diğer teknik özellikleri ise; 2,2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 13 MP arka , 2 MP ön kamera ve Micro SD kart desteği ile birlikte 32 GB dahili hafıza şeklinde sıralanıyor. Akıllı telefonun LTE 4G desteğine sahip olduğunu ve BlackBerry OS 10.3 ile çalıştığını da söylemekte fayda var