BM Güvenlik toplantısında skandal! Gösterdiği fotoğraf...

BM Güvenlik toplantısında skandal! Gösterdiği fotoğraf...

Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşşar  Caferi, BM Güvenlik Konseyi'nde Irak'ta sivillere yardım eden bir askerin  fotoğrafını Halep'teki rejim askerlerine aitmiş gibi gösterdi.
BM Güvenlik Konseyi, önceki gün Halep'te sivillere yönelik saldırılar  üzerine acil toplanmış, bu toplantıda Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar  Caferi de söz almıştı.
Irak'ın Felluce kentinde çekilen Iraklı bir askerin sivillere yardım  ettiği fotoğrafını Halep'te Suriye ordusuna aitmiş gibi sunan Caferi, rejimin  sivillere yönelik saldırılar yaptığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia  etti.
Ancak Caferi'nin gösterdiği fotoğrafın Halep'te değil, Irak'ta  çekildiği ortaya çıktı.
Caferi ise Güvenlik Konseyi'nde o fotoğrafa ilişkin "Halep'te  gerçekleştirdiğimiz eylemler sivilleri korumaya yönelik, müsadenizle size bazı  fotoğraflar göstermek istiyorum." ifadesini kullandı.
Caferi, daha önce de rejimin Halep'teki katliamına ilişkin bir  fotoğrafı yine Güvenlik Konseyi'nde "muhaliflerin saldırısı" şeklinde sunmuştu.
Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri rejimin "yalan  makinesi" görevini üstlenen Caferi'nin son skandalı da rejimin Suriye'de işlediği  insanlık suçlarını aklamaya çalıştığını ortaya koyuyor.
Caferi, daha önce de dünyanın gündemine oturan açlıktan ölümlerin  yaşandığı Madaya'da açlık olmadığı, bölgeden gelen fotoğraf ve görüntülerin  uydurma olduğunu savunmuş, Madaya'ya giden yardımları silahlı grupların  gasbettiğini, stoklayıp fahiş fiyata sattığını, bu nedenle halkın alamadığını  iddia etmişti.
2013 yılında Şam'ın doğusundaki Guta bölgesine yapılan kimyasal silah  saldırısının Fransız istihbaratı tarafından organize edildiğini öne süren  Caferi'nin iddiaları, Suriye'de kimyasal silah kullanan tarafların tespiti  amacıyla BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünce (OPCW) oluşturulan  misyonun raporuyla yalanlanmıştı.