Böcek yiyerek hayatta kaldılar!

Böcek yiyerek hayatta kaldılar!

Antalya’nın Kemer ilçesi  bulundu. Ailelerine kavuştuktan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan turistlerin, aç
Boğaziçi Üniversitesi’ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen 1 İngiliz ile 2 Hollandalı öğrenci, Kemer ilçesine bağlı Göynük Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra kaybolmuştu. Üç gündür süren arama faaliyetleri ise bugün sabah saat 10.00’da sonuç verdi. Göynük Kanyonu, Çamdalı mevki Yumrucak Tepesi’nde helikopterle öğrencilerin yerleri tespit edildi. Bulundukları kayalık alandan helikopterden sarkıtılan halatlarla kurtarılan öğrencilere ilk müdahale helikopter içinde yapıldı. Öğrenciler daha sonra ailelerinin kendilerini beklediği Kemer ilçesindeki helikopter pistine getirildi. Helikopterden inen öğrenciler ailelerine sarıldı. Öğrenciler sevinçlerinden gözyaşı döktü. Gençler daha sonra ambulansa alınarak tedavilerinin yapılacağı Kemer Devlet Hastanesi’ne getirildi. Öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve birkaç gün gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, kaybolan 3 kişi sürekli yer değiştirdiklerini hatırlatarak, "Beklediğimiz noktadan farklı bir noktada bulundular. Herhalde hareket ettiler. Elimizden geçen her türlü çabayı gösterdik. Arazi şartları çok zordu. Dik ve ormanlık alandı. İklim koşulları sürekli değişiyor. Yüksek kesimlere kar yağıyordu. Çok zor koşullarda arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdik. 3 gencin bulunmasında hem jandarma hem AFAD ekipleri ve Kemer’deki STK’ların temsilcileri Büyükşehir Belediyesi çaba sarfetti. Bugün aramalara jandarma özel tim de katıldı. Bugün 82 kişi ve iki helikopterle aramalara devam ettik" dedi.

Cevheroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yardım çağrısının ardından hemen aramalara başladık. En seri ekiplerle bölgeye hareket ettik. ‘Dün 11:38’de helikopteri gördük’ diye kaybolanlar bildiriyor. Ama helikopter onları görmüyor. Daha sonra o bölgeyi tekrar aradık. Ama sonuç alınamadı. Bugün hiçbir temas bulunamadı. Bugün sadece ekiplerimizin özen ve dikkatli çalışmasıyla bulundu."

"ÇOK MUTLUYUZ"

Kaybolan gençlerin aileleri ise, "Çok mutluyuz. Çocuklarımızın bulunduğu için sevinçliyiz. Onları sabırsızlıkla bekledik. Mutluluğumuzu tarif edemeyiz. Arama kurtarmaya katılan tüm ekiplere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

DURUMLARI İYİ

Kemer Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Levent Mumbuç ise, 3 gencin sağlık durumu iyi olduğunu belirterek, "Müşahade altındalar. Hiçbir sağlık problemleri yok. Vücutlarında herhangi bir kesi ya da darp yok. Bu konuda şanslıyız. Takipleri yapılıyor. Burada kalacaklar. Üç gün boyunca nehir suyu içerek sağlıklı kalmışlar. Çeşitli böcekler ve küçük meyvelerle beslenmişler. Bunlar da onlar adına olumlu sonuç vermiş. Soğuk hava ve geceleri birbirlerine sarılarak ısılarından faydalanmışlar. Hayatta kalmayı başarmışlar. Hastanemizde her şey kontrol altında. Kan tahlilleri yapılıyor. Hayati tehlikeleri yok. Biraz zayıflama ve kas zayıflıkları var" dedi.