Bozuk zemin için harekete geçtiler!

Bozuk zemin için harekete geçtiler!

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en iyi stadyumunda oynamalarına karşın, ligin ilk karşılaşmasında zeminle ilgili sıkıntıdan dolayı spor kamuoyunun gündemine olumsuz bir şekilde geldiklerini söyledi.

Stadın kiralamasını Beşiktaş maçıyla birlikte yaptıklarını, daha önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olduğunu hatırlatan Kahramanlı, "Zeminle ilgili sıkıntıyı Adanaspor maçında görerek durumu yetkililere bildirdik. Bize gelen raporlar zeminle ilgili herhangi bir sıkıntının oluşmayacağı yönündeydi. Ancak maalesef gördüğünüz gibi çok kötü bir zemin ortaya çıktı. Ligin ilk maçıydı ve Beşiktaş gibi bir takımla oynayacaktık. Bu heyecanı, bu atmosferi kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde yaşamak istemiştik. Ama maalesef zemin problemiyle karşılaştık. Gerçekten o zemin o stada yakışmıyor. Adanaspor maçında iki, Beşiktaş maçında da bir futbolcumuz sakatlandı. Burada birilerinin eksikliği var. Verilen raporlarda, bilgilerde yanlışlık olduğu ortada. Bize verilen raporda zemin sorunu olmadığı bildirilmişti ama gördük ki o tablo Mersin’e yakışmadı. Bugün Türkiye Mersin Stadyumu’nun zeminini konuşuyor" dedi.

"HIZLI HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ"

Zeminin iyileştirilmesi için hızlı hareket etmek zorunda olduklarını vurgulayan Kahramanlı, "Bu çerçevede bir eylem planı belirleyerek zemini stada yakışır hale getireceğiz. Bugün İstanbul’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ile de bu konuyu görüşerek ne yapılabileceği yönünde fikir alış verişinde bulunacağız. Bundan sonra iç sahada oynayacağımız birkaç maçın deplasmana alınması önerisinde bulunacağız. Bu olmadığı takdirde zemin problemi çözülünceye kadar iç saha maçlarını ya komşu illerde ya da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’unda oynayacağız. Bu doğrultuda Tevfik Sırır Gür Stadyumu’nda bir düzenleme yapılması için talimat verdik" diye konuştu.

"FUTBOLCULAR İÇİN BÜYÜK RİSK OLUŞTURUYOR"

Kahramanlı, zeminin futbolcular için büyük risk oluşturduğunu belirterek, "Takıma ciddi yatırım yaparak iyi futbolcular transfer ettik. Sorun giderilmediği takdirde hem kendi takımımızda hem de misafir takımlarda ciddi sakatlıklar yaşanabilir" açıklamasında bulundu.

Beşiktaş maçını da değerlendiren Kahramanlı, tüm olumsuzluklara rağmen futbolcularının elinden geleni yaptığını vurgulayarak, "Biz daha iyi mücadele ettik, daha iyi koştuk. Tabi şanssızlıklar oldu. Pozisyonlarımız vardı. Bunları değerlendirebilseydik, belki maç sonucu farklı olabilirdi. Burada hakemin bazı hataları da oldu. Bir golümüzü vermedi. Beşiktaş’ı da tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

STADYUMDA İNTERNET SORUNU

Öte yandan aynı karşılaşmada stadyumda internet erişimi problemi de yaşandı. Günler öncesinden Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin, bu sorunun çözüldüğünü bildirmesine rağmen maçın oynandığı sırada karşılaşmayı takip eden gazeteciler, haber ve fotoğraf geçmede sıkıntı yaşadı. İnternet erişimi sağlıklı olmadığından, gazeteciler, maç fotoğraflarını stadyum dışına çıkarak merkezlerine ulaştırmak zorunda kaldı.