BTSO'dan girişimcilere ikinci fırsat

BTSO'dan girişimcilere ikinci fırsat

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, yeni girişimcileri iş dünyasına kazandırmaya devam ediyor. BTSO öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri ve BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu girişimleriyle sertifikalı uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda girişimciliğin hayati bir konu olduğunun önemiyle yola çıkan BTSO, ikinci kez girişimcilik eğitimlerine başlıyor.


SON GÜN 24 ŞUBAT
2015 yılı ekim ayında ilki düzenlenen programın devamı niteliğindeki eğitimlere başvurular, 24 Şubat tarihine kadar Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) BUTGEM’de kabul edilecek. BUTGEM’de düzenlenecek girişimcilik eğitimlerinden 120 kursiyer faydalanabilecek. Eğitim programının ilk dersi ise 29 Şubat 2016 tarihinde start alacak.


YENİ GİRİŞİMCİLER EKONOMİNİN BÜYÜMESİNE GÜÇ VERİYOR
Türkiye’nin ve Bursa’nın hedeflerine ulaşması için iş dünyasının yeni girişimcilere ihtiyacının olduğunu söyleyen Başkan Burkay, girişimciliğin hayatın her alanında uygulanması gerektiğini vurguladı. BTSO liderliğinde KOSGEB destekleriyle verilen eğitimlerin girişimciler için büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Girişimcilerimizin alacakları bu eğitim, teknolojiyi kullanan sektörlerdeki verimliliği de arttırıyor. Kent ve ülke ekonomisine kazandırılan yeni girişimcilerimiz aynı zamanda ekonomimizin büyümesine de yardımcı oluyor” dedi.


YENİ GİRİŞİMCİ RUHLARA İHTİYAÇ VAR
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin işletmesini kurduğu açıklamalarını da hatırlatan Burkay, “Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın da belirttiği gibi girişimcilik sayesinde ülkemiz yeni müteşebbisler kazanıyor. Ülkemizin ve Bursa’mızın yeni girişimci ruhlara ihtiyacı var. BTSO olarak yeni başlayacak olan eğitim programı sayesinde kursiyerlerimizin alacağı her bilgi, onların geleceğine yön verecek” şeklinde konuştu.


HER PROJEYE 150’ŞER BİN LİRAYA KADAR DESTEK
TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, kursiyerlerin girişimcilik eğitimleri sonunda 50 bin TL hibe, 100 bin TL tutarında ise kredi imkanından faydalanma fırsatını yakalayacaklarını belirterek, “TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu olarak girişimcilerimize her zaman destek vermeye devam ediyoruz. Eğitimlerin ilk bölümünde çok sayıda girişimci adayı, projeye büyük ilgi gösterdi. İkinci kez düzenlenecek olan eğitimlere 4 grupta toplam 120 kursiyer kabul edilecek. 26 Şubat’ta kursa katılmaya hak kazananların belirlenmesinin ardından da 29 Şubat 2016 tarihinde eğitimlere start verilecek. Bu noktada katkılarından dolayı BTSO ve KOSGEB’e teşekkür ederim” diye konuştu.