BTSO termik santralleri inceledi

BTSO termik santralleri inceledi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay başkanlığındaki heyet, Elektrik Üretim A.Ş. bünyesindeki Orhaneli Termik Santrali’ni gezdi. Termik Santral İşletme Müdürü Faik Sağlam, BTSO heyetine santralin mevcut durumu ve hedeflenen üretimler hakkında bilgi verdi. Ardından Bursalı işadamları, termik santrali gezdi.

BTSO heyeti ardından Kütahya Tunçbilek Termik Santrali’ne geçti. Termik Santral İşletme Müdürü Aziz Tığ, BTSO heyetine termik santral ile ilgili bilgi verdi. Bursalı işadamlarıyla fikir alışverişinde bulunan Tığ, ardından Bursalı misafirlere santrali gezdirdi.
Bursalı işadamlarından oluşan heyet, Kütahya ziyaretinin ardından Ankara’da incelemelerine devam etti. Bursalı heyet, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Halil Alış, Başbakanlık Özelleştirme Dairesi Başkanlığı Grup Başkanı Atıf Kır ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürü Mustafa Aktaş’ı ziyaret etti.

BTSO şemsiyesi altında organize sanayi bölgeleri ile birlikte güzel bir ziyaret programı gerçekleştirdiklerini belirten İbrahim Burkay, “Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişinde bulunarak, Bursa için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalarla birlikte Orhaneli, Kütahya ve Ankara’da önemli ziyaretlerde bulunduk” dedi.