BTSO'ya İTSO'dan ziyaret

BTSO'ya İTSO'dan ziyaret
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyeleri, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk’u ziyaret etti. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ilçe oda ve borsalarla işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. İlçe oda ve borsalarla ortak hareket ederek Bursa’nın 2023 hedeflerine ulaşmasını amaçladıklarını belirten Burkay, “İlçelerimiz bizim en önemli değerlerimizdir. Bursa, ilçelerinin katkılarıyla hedeflerine ulaşacaktır. BTSO olarak gerçekleştirdiğimiz projelerde ilçelerimizin de desteğini almak istiyoruz. İşbirliği adımları, Bursa’mızı geleceğe taşıyacaktır. Bu kapsamda İnegöl de bizim en önemli ilçelerimizdendir. İnegöl, ticaret ve sanayi hayatındaki potansiyeli ile Türkiye’ye örnek olmaktadır. BTSO olarak İTSO ile birlikte güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

“BURSA’NIN KATMA DEĞERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

BTSO’nun 16 makro projeyle Bursa’ya büyük katkı sağladığını kaydeden Başkan Burkay, “Gökmen projesi çerçevesinde yapılacak olan Uzay ve Eğitim Merkezi, Türkiye’de alanında tek merkez olacak. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ile birlikte protokol imzaladık. Bu merkez sadece Bursa ve çevresi için değil, bütün Türkiye için önemli bir değer olacak. Genç neslimizin eğitimi adına güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sektörel konseylerimiz de Türkiye’ye rol model olmaktadır. Küresel Fuar Acentesi projemiz ile Bursalı firmalarımızı yurt dışına göndererek, dünyaca ünlü firmalarla işbirliği kurmalarını sağlamaktayız. Biz ilçelerimize her zaman destek vermeye hazırız. Bizim derdimiz Bursa’nın katma değerini artırmaktır. Bu yüzden şehrin ortak aklını harekete geçirdik. İş dünyası olarak Bursa’nın geleceğini, şehrimizin yerel kabiliyetleri ve ortak aklı ile şekillendireceğiz” dedi.

“BTSO’NUN BİLGİ VE BİRİKİMİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl da Bursa’nın geleceği ve vizyonu için oda ve borsaların birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. BTSO’nun makro projelerini ilgiyle ve hayranlıkla takip ettiklerini kaydeden Anıl, “Bursa, Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisidir. Bu büyük ekonominin başındaki yöneticiler de sizlersiniz. Bursa’yı takdirle izliyoruz. İnegöl de Bursa’nın en büyük ilçesidir. Ekonomik anlamda kendi imkânlarımızla iyi işler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. BTSO’nun bilgi ve birikiminden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.
İnegöl’ün 1,2 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğuna dikkat çeken Anıl, mobilya sektöründe Türkiye’nin başkenti olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade etti.

“GÖKMEN PROJESİ BİZİ DE HEYECANLANDIRIYOR”

Anıl, “Gökmen projesi Türkiye’ye örnek bir proje. Uzay teknolojileri konusunda Bursa’nın önünü açacak bu çalışmalardan dolayı iftihar ediyoruz. BTSO Yönetim Kurulu’nu gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.