Bu sefer koronavirüs değil! Okullarda maske geri dönüyor

Bu sefer koronavirüs değil! Okullarda maske geri dönüyor

Koronavirüs salgınında hayatımıza giren maske, yeniden kullanılmaya başlanabilir. Koronavirüs vakaları panik yaratmayacak seviyede seyrederken, özellikle çocuklar arasında görülen grip vakaları panik yarattı. Bazı okul idarelerinin, artan vakalar nedeniyle öğrencilere maske takarak okula gelmeleri ve hastayken okula gelmemeleri yönünde mesaj gönderdiği öğrenildi.

Hürriyet’in haberine göre, okul yönetimlerinin velilere gönderdiği bazı mesajlar şöyle:

“HASTAYSA GELMESİN”

“Kıymetli velilerimiz, salgın hastalıklar sebebiyle hasta olan öğrencilerimizi okula göndermeyiniz. Tüm öğrencilerimizin ocak ayı sonuna kadar Maske takmalarını öneririz. İnfluenza gibi yaygın hastalıklardan korunmaları için maske takılmasını öneriyoruz.”

“Sevgili velilerimiz, ilçe genelinde domuz gribi ve el, ayak, ağız hastalığı salgını varmış. Sınıfımızda okula gelemeyen, hasta olan çocuklarımızı kendiniz takip ediniz. Hastalık belirtilerine bakarak doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.”

“Velilerimizin dikkatine! Son günlerde artan grip vakaları öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor. Grip olan öğrencilerimizin iyileşme süreci tamamlanmadan okula gelmesi diğer öğrencilerimizi de olumsuz etkilemektedir. Gereken hassasiyeti göstermenizi rica ederiz.”

PANDEMİ BAĞIŞIKLIĞI AZALTTI

Hastanelerde solunum yolu hastalıkları sebebiyle yoğunluk yaşandığına dikkat çeken birçok uzman, grip vakalarında ciddi bir artış yaşandığını belirtiyor. Öte yandan pandeminin gribe karşı bağışıklığı azalttığına da dikkat çeken uzmanlar, hijyen kurallarına uyulmasını gerektiğini ifade ediyor.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Kepenekli de grip vakalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Pandemi sırasındaki kapanmanın etkisiyle toplumsal bağışıklığımız gribe neden olan influenza virüsüne karşı da azaldı. Normalleşmeyle birlikte vakalarda çok hızlı bir artış yaşanmaya başlandı. Çocuklarda şu sıralar en çok adenovirüs, influenza ve RSV virüsleri görülüyor. Bunlardan korunmak için aşısı eksik olan bir çocuk varsa hızla çocukluk çağı aşılarının tamamlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra 6 aylıktan büyük bütün çocuklara grip aşısının da yapılması da önemli.”