Bükülebilir ekran üretildi!

Bükülebilir ekran üretildi!
Grafen esaslı ilk bükülebilir görüntüleme cihazı Birleşik Krallık'taki bilim adamları tarafından meydana getirildi.

Ekip, ekranı çatlatmadan katlanabilen, rulo yapılabilen veya buruşturulabilen yeni nesil araçlara yol açmış oldu.

İLK ÖRNEK OLMA ÖZELLİĞİ

Elde edilen cihaz Plastic Logic isimli esnek görüntüleme cihazları uzmanı bir firma ile Cambridge Üniversitesi'nden Andrea Ferrari başkanlığındaki bir ekibin ürünü. Daha önce ekran bileşenleri üretmek için grafen başarılı olarak kullanılmasına rağmen, grafen esaslı elektronik cihazları kullanan esnek bir ekran içermek üzere ilk örnek ortaya çıkmış oldu.

YENİ BİR PİKSEL TEKNOLOJİSİ

Ferrari, “Burada yaptığımız şey gerçek artalan piksel teknolojisine grafeni dahil etmek” diyor. “Bu da prensip olarak grafenin iletkenlik, esneklik ve diğer özelliklerini gösteriyor ve bunlar gerçek dünyada bir ekran için kullanılabiliyor”. Çalışmada yer almamış olan, İrlanda'daki Trinity College Dublin'de görev yapan grafen araştırmacısıJonathan Coleman, söz konusu ilerlemeyi grafen cihazlarının ticarileşmesine yol açabilecek büyük bir kilometre taşı olarak nitelendiriyor. “Bir tür büyük zafere ihtiyacımız var, ve bu sonuç böyle bir zafer olabilir” diyor.

Ekibin prototip ürünü, ışığı saçmaktan çok yansıtarak çalışan ve e-okuyucu cihazlarda bulunan bir tür elektronik mürekkep içeren elektroforetik bir görüntüleme aracı olarak nitelendirilebilir. Plastic Logic cam yerine bükülebilir plastik kullanarak ve elektronik tabakada kırılgan olmayan içerik tercih ederek bir süredir bu ekranları esnek hale getirmek için çalışıyor. Grafen bunun için en uygun malzemedir, çünkü şu anda kullanılan metallerden daha esnek ve daha iletkendir.