Bülent Arınç Bursa'da önemli mesajlar verdi!

Bülent Arınç Bursa'da önemli mesajlar verdi!
Bursa'da kongre heyecanında sona erdi. AK Parti Bursa'da 5. Olağan Kongresi'ni Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 613 delegenin oy kullandığı kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Bursa Milletvekillerinin tamamı, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve ilçe başkanları, Bursalı sanatçı Eşref Kolçak, Kuveyt Adalet ve Evkaf Bakanı Adil El Lelah ve çok sayıda AK Partili katıldı.

“HEDEF NİLÜFER VE MUDANYA”

Bursa'ya dün gelen Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç kongrede yaptığı konuşmada , Başbakanın çok istemesine rağmen kongreye gelemediğini ancak en yakın zamanda Bursa'ya geleceğini açıkladı.

Kongrelerde hiç bir sıkıntının olmadığını belirten Arınç, “Bursa alkışı hak ediyor.”dedi. Diğer partilerin işinin zor olduğunu söyleyen Arınç, idealimiz çok büyük, hedefimiz çok ifadelerini kullamdı. 5 ay sonra çok daha büyük bir başarı elde edeceklerini belirten Arınç, “tüm Bursa'yı kucaklıyorum, alınlarından öpüyorum.”dedi.

Bursa'nın özelliklerinin saymakla bitmeyeceğini, Bursa'nın her yerinin maneviyat koktuğunu vurgulayan Arınç, “hepimiz sonuna kadar ülkemizin hizmetine koşmak için hazırız, millete hizmete son nefesimize kadar devam edeceğiz.” dedi. Nilüfer ve Mudanya'yı kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Arınç, kapı kapı dolaşacağız ifadelerini kullandı.



ARINÇ'TAN BURSA'YA MÜJDELER


Sağlık bakımından Bursa'nın hiçbir eksiğinin kalmadığını vurgulayan Arınç, “bütün ilçelerimiz en modern hastaneye kavuşacak.”dedi. Bin 355 yatak kapasiteli hastane için imzaların atıldığını müjdeyeleyen Arınç, hastane için 600 trilyona yakın bir yatrırım yapıldığını söyledi.
Bursa-Yenişehir arasında yüksek hızlı tren hattının yüzde 40'ı için 515 trilyonu geçen bir harcama yapıldığını söyleyen Arınç, hızlı tren için harcanan paranın 1 kattrilyonu aşacağını söyledi. Bu trenle hattıyla Bursa-Ankara arası 2 saate inecek.

YENİŞEHİR'E OTOMOTİV TEST MERKEZİ

120 milyon dolarlık bir yatırımla Yenişehir'e Otomotiv Test Merkezi'ni yapacaklarının söyleyen Arınç, arazinin 3 bin dönüm olduğunu belirtti. 10 bin dönümlük razi bulabildikleri takdirde Bursa'ya sağlık serbest bölgesi yapacaklarını açıklayan Arınç, teleferikte fiyat ayrımı yapılmaması konusunda Recep Altepe'yi uyardı. Konuşmasında Bursaspor'u da unutmayan Arınç, yapımı devam eden stadyumun açılışının 20 Mayıs'ta yapılması için Altepe'den söz aldı.




“BAŞINIZ MİNARE GİBİ DİK OLSUN”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, biz burada sadece kongre yapmıyoruz, Türkiye'yi zenginleştirmeye ve özgürleştirmeye çalışıyoruz”dedi.
Ergenekona, balyoza, Ak Partinin kapatılma tehlikesine rağmen ayakta duran partililere teşekkür eden Soylu, “bu millet bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadı” ifadelerini kullandı. Şantajlarla, kasetlerle partiyi sindirmeye çalışanları eleştiren Soylu, “AK Partililere ezanların okunduğu minareler gibi başınız dik olsun diye seslendi. Paralelle mücadeleye sonuna kadar devam eeceklerinibelirten Soylu, “çözüm süreci bizim vazgeçilmezimizdir” dedi. 2015 seçimlerinde en az 330 milletvekili istediğini kaydeden Soylu, 8 Haziran sabahı manşetlerde “Türkiye'nin, AK Parti'nin zaferi başlıklarının yer alacağını söyledi. Soylu sözlerine, kendi arabamızı da, uçağımızı da yapacağız diyerek son verdi.

“AK PARTİ İNANÇLI İNSANLARIN PARTİSİDİR”

Torun'un ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2015 seçimini de atlatıp sonraki 4 yılı en güzel şekilde değerlendireceklerini söyledi. İnançlı ve idealist insanların partisinin AK Parti olduğunu kaydeden Altepe, “AK Parti ile Türkiye büyük bir dönüşüm içinde” dedi. AK Parti'nin sadece Bursa'nın umuduğu olmadığını kaydeden Altepe, Bursa'da yapılan çalışmalarla, Bursa'nın her yerine hizmet götürdüklerini, Bursa'yı yıkarak güzelleştirdiklerini söyledi.




“PARALELİN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ”

Kongrenin açış konuşmasını, mevcut Başkan Cemalettin Torun yaptı. Torun, 2015 seçimlerini çok önemli gördüğünü söyledi. Türkiye'nin çetelerden çok çektiğiini belirten Torun, parelelle mücadeleye gece gündüz demeden çalışacaklarını ve köklerini kazıyacaklarını söyledi. “Biz milli iradeden başka hiç kimseyi tanımıyoruz” ifadelerini kullanan Torun, Bursa halkına teşekkür ederek 7 Haziran'da Bursa'nın elinden geleni yapacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, delegeler oy kulanmaya başladı.  

Özge COMBA ALKIŞ