Bunun adı vicdansızlık! Yeni doğmuş bebeği cami önüne gömdüler

Bunun adı vicdansızlık! Yeni doğmuş bebeği cami önüne gömdüler

İstanbul'un Avcılar ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan Cahide Yılmaz Camii’ne araçla gelen iki şahıs, yeni doğmuş bebeği caminin dışında bulunan bir ağacın altına bıraktı.

Üzerine toprak attıkları bebeği gömmeye çalışan şahıslar, başında dua okudu.

Yaşanan olayın ardından geldikleri araca binen şahıslar olay yerinden uzaklaşırken, sabah saatlerinde bebeği bulan bir çocuk cami görevlilerine haber verdi.

Otopsi için morga kaldırıldı

Gömülü halde duran bebeği gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler iki şahsı yakalamak için çalışma başlatırken, bebek otopsi için morga kaldırıldı.

Kısa sürede tespit edilen biri kadın iki kişi gözaltına aldı.

İki şahsın bebeği gömdüğü o anlar ise anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

"Çok acı verici"

Yaşanan olayı anlatan Cahide Yılmaz Camii Dernek Başkanı Nevzat Durmaz, şunları söyledi:

Gece saat 00.30 sıralarında caminin dışındaki bir ağacın dibine bebek gömmüşler. Bize de bir çocuk haber verdi. Bebeği gördükten hemen sonra polis ekiplerine haber verdik. Polisler geldi, incelemelerin ardından bebeği götürdüler. Bebek zaten cenin denilen evredeydi. Güvenlik kameralarından bırakan şahısları da tespit etmişler. Kim oldukları görülüyor hatta bıraktıktan sonra pişman olup başında dua da ediyorlar. Gördüğümde içim sızladı, bu tarzda bir olayın yaşanması gerçekten çok acı verici.