Burası Trabzon! Genç yaşlı herkes 24 saat nöbette!

Burası Trabzon! Genç yaşlı herkes 24 saat nöbette!

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, "1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yaylalarda yapılan yapılar tek tek yıkılacak; Kimse kusura bakmasın" açıklamasının ardından evlerini yıktırmak istemeyen yaylacılar nöbet tutmaya başladı.



Trabzon’un Hayrat ilçesindeki Büyükharman Yaylası’nda yıkım kararı alınan 25 hanenin yıkılmamasını isteyen vatandaşlar yaylanın girişinde 24 saat boyunca nöbet tutarak iş makinelerini bekliyor.
 

"BU SENE ÇATISINI YAPACAKTIM"


  Evlerini yıktırmayacaklarını belirten Makbule Coşkun, "1 sene önce ev yapmaya başladık. Bu sene de çatısını yapacaktım. Şimdi yıkım haberi geldi. Biz bunu asla yıkmayız. Burada hayvan besliyoruz. Geceden bu yana nöbet tutuyoruz. Uykusuzuz evimizi yıktırmayacağız. Yaylacılık bize dedelerimizden kaldı, biz bunu devam ettireceğiz’ dedi.
 

"İŞ MAKİNELERİNİ BEKLİYORUZ, YIKTIRMAYACAĞIZ"


  İş makinelerini beklediklerini dile getiren Alaattin Korkut ise, "Dün alınan bir karar ile burada 15 yaylanın yıkım kararı var. Buradaki insanlar yaylacılıkla uğraşıyor. Biz dün akşam saat 8’den beri nöbet tutuyoruz. İş makinelerini bekliyoruz, yaylamızı yıktırmayacağız. İş makinelerini buraya sokmayacağız. Hep beraber böyle bir karar aldık" şeklinde konuştu.



"İNSANLAR 300 YILDIR BU DAĞLARDA NÖBET TUTUYOR"


  2014 yılında yaptırdığı evi nedeniyle mahkeme gördüğünü kaydeden Faik Türk de, "2014 yılında evimi yaptırdım. Bakanımızın yaptığı açıklamaya göre 2017 yılında yapılan evler yıkılacakmış. Bundan öncekiler ne olacak bunu bilmiyoruz. Bu yaylaların yıkılmaması için elimizden geleni yapacağız. İnsanlar 300 yıldır bu dağlarda nöbet tutuyor. 2014 yılında mahkeme gördüm. Beraat ettim.  Cezalarımızı ödedik" ifadelerini kullandı.