Burhaniye’de Eğlence Engel Tanımadı

Burhaniye’de Eğlence Engel Tanımadı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 25. Burhaniye Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında zihinsel engellilerin sergilediği oyunlar büyük alkış aldı. Ören meydanında Eğlence Engel Tanımaz adlı bir program yapan zihinsel engelli gençler 2 aydır hazırlandıkları skeçleri, şarkıları ve folklor gösterilerini başarıyla sundu.
İlçede düzenlenen çeşitli kurslarda beceri kazanan zihinsel engelli gençler, Ören Meydanı’nda sergiledikleri oyunlarıyla da takdir topladı. Zihinsel engelli gençlerin oyunlarını Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da izledi.
Engelli gençlerin oyunları izleyenleri güldürdü. İki aydır hazırlandıklarını anlatan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem, “Burhaniye de Zihinsel Engelliler Derneği olarak festivale katıldık. Çocuklarımız kendi çapında çok güzel eğlendiler. Folklor gösterileri vardı. Bu alanda 2 aydır çalışıyoruz. Güzel bir program olduğunu düşünüyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Eğlencede rol alan Selçuk Pirim, “Oyun yaptık. Çok eğlendik. Çok mutlu olduk. Efe oynadık. Çok eğlendik” dedi. Ozan Kırman da” Gitar çaldık. Sevinçliyiz. Eğlendik. Mutluyuz” dedi. Yağmur Özavcı ise, “Bu gün eğlendik. Kendi eğlencelerimiz oldu. Üsküdar giderken parçamızı yaptık. Bütün herkesi coşturduk. Daha sonra ıspanaklı yumurta, Hande Yener yaptık. Gelen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.