Burrsa'da ‘Temaşa-i Sanat’

Burrsa'da  ‘Temaşa-i Sanat’

 Bursa Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun gönüllü üyeleri tarafından hazırlanan ‘Temaşa-i Sanat’ konulu kültür sanat sergisi ilgi gördü.
BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu, kültürel miras olan el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gönüllülerin yaptığı eserler Merinos AKKM’de açıldı. Ebru, filografi, rolyef, koza, naht, çini, minyatür, hüsni-i hat, dokuma, takı ve tezhip eserlerinden oluşan serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BKK Başkanı Semih Pala, BKK meclis ve çalışma gruplarının üyeleri ile sanatseverler katıldı.

Başkan Altepe, el emeğiyle oluşturulan sergiye katkı koyan tüm sanatçıları tebrik etti. Bursa’nın bir tarih ve kültür başkenti olduğunu söyleyen Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu doğrultu da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Tarihin yeniden ayağa kaldırılması ve en önemli kültürel çalışmaların Bursa’da yapılması için projeler ürettiklerini ifade eden Altepe, “Medeniyet şehri olan Bursa’da kültürel çalışmalara katkı sunuyoruz. Bursa Kent Konseyi bu açıdan önemli işler yapıyor. Türkiye’nin en aktif kent konseyi olarak çalışmalarla kültürümüze sahip çıkıyor. Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeleri unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar günümüze taşıyor. Bütün gönüllü sanatçıları tebrik ediyoruz. Bizlerde Bursa’nın kültür başkenti olması için emin adımlar atıyoruz. ‘Siz Merinos’a kongre merkezi yapmayın. Hamam yapın’ diyenlere inat kongre merkezimizi yaptık. Bursa’nın merkezi haline geldi. Türkiye’nin en önemli kongre merkezlerinden biri haline geldi” dedi.

BKK Başkanı Semih Pala ise, Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllüyle birlikte Türkiye’de yapılamayan işleri yaptıklarını söyledi. Pala, Türkiye’nin en güçlü ve en büyük kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi’nin Bursalıları kültür ve sanatla buluşturduğunu dile getirdi.