Bursa 758 proje ile geleceğe hazır

Bursa 758 proje ile geleceğe hazır

Çarşamba Valiliği ek hizmet binası toplantı salonunda geçekleştirilen 3. İl Koordinasyon toplantısında başta eğitim alanı olmak üzere şehri geleceğe taşıyacak olan ve yapımı devam eden projeler ele alındı.

Bursa’ya yapılacak, şehrin ihtiyaçlarını uzun süreli karşılayacak olan proje ve yapımı devam eden yatırımların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Küçük; “İlimizde toplam 758 proje bulunmaktadır. Bunlardan 99 tanesi tamamlandı 524’ünde çalışmalar devam etmekte, 135 proje için ise ihale hazırlık aşamasında. Bunların en önemlisi 103 proje ile eğitim alanında, 45 proje ulaştırma, 86 proje tarım, alanında olmak üzere kültür, enerji, sağlık, ormancılık, madencilik gibi alanlarda üstün gayretli çalışmalar devam etmekte.

Daha önceki basın toplantılarında bu çalışmaların içeriklerini belirtmiştim. İzmir otobanının 2019 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. Ankara-İstanbul arası hızlı tren projesinin de ihaleleri bitti çalışmaları durmaksızın devam ediyor ve 2019 yılında tamamlanacak. Yüzde 30’u tamamlanan şehir hastanemizde çalışmalar devam ediyor, yaklaşık 1,5 yıl içerisinde 130 okul tamamlayacağız. Başta belediyelerimizin salonları olmak üzere kapalı spor salonu olarak iyi durumdayız. ”dedi.

Kurumların sırası ile yaptıkları yürüttükleri projelerin aktardığı toplantı soru cevaplarla devam etti.​