Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Babalarımızın kıymetini hayattayken bilelim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Babalarımızın kıymetini hayattayken bilelim

Belediye başkanı olarak çocuklara ve gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerde baba kimliğini ön planda tuttuğunu belirten Aktaş, “Öncelikle bir baba olarak, ülkenin geleceğini belirleyecek olan gençlerimizin daha donanımlı bireyler halinde yetişmesi en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Göreve başladığı ilk andan itibaren özellikle okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmak için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Aktaş, bu kapsamda Ana Kucağı Eğitim Merkezleri’nin startını verdi. Bugün 19 Ana Kucağı Eğitim Merkezinde 2 bini aşkın öğrenciye eğitim verildiğini belirten Aktaş, ilk ve orta dereceli okullardaki fizik mekan kalitesinin artırılmasına yönelik de çalışmalar sürüyor. İhtiyaç duyulan okullara, bilişim sınıfları, laboratuvar, spor salonu gibi yeni birimler kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursalı çocukları daha iyi bir geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

BURS DESTEĞİ

Öğrencilerin ekonomik anlamda da desteklenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı ile yoğun görüşmeler neticesinde Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi’ni kuran Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne de tescil ettirilen BURSKOOP ile 3 bin üniversite öğrencisine aylık 500’er TL’lik burs verirken hem öğrencilerin hem de ailelerinin üzerinden önemli bir yük almayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki eğitim döneminde de 5 bin meslek lisesi öğrencisini burs sürecine dahil edeceğini duyurdu. Meslek liselerinin elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, bilişim teknolojileri, muhasebe ve finansman, çocuk gelişimi ve eğitimi, yiyecek içecek hizmetleri, metal teknolojisi, motorlu taşıtlar teknolojisi, moda tasarım teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, mobilya ve iç mekan tasarımı, tekstil teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri, gıda teknolojisi, matbaa teknolojisi, plastik teknolojisi, tarım alanı, metalürji teknolojisi, raylı sistemler teknolojisi ve gemi yapımı bölümlerini tercih eden öğrencilere, aylık 300’er TL burs verilecek.

‘BURSUN KIYMETİNİ BİLİRİM’

Bir üniversite öğrencisi için bursun ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Burs yattıktan sonra ilk birkaç gün içinde yediklerimiz, içtiklerimiz bile daha farklı olurdu. Bu süreçte öğrencilerimize bir nebze de olsun katkı verebilirsek ne mutlu bize. Sadece bunlar değil, yaz ve kış spor okulları, kamplar, kültürel geziler, konferanslar, festivaller ve daha birçok etkinlikle her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Yine aylık 70 TL’lik abonman kant uygulamasıyla Türkiye’deki en ucuz toplu taşıma hizmetiyle öğrencilerimizi destekliyoruz. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde 2 ve Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 1 noktaya kurdumuz çorba çeşmeleri sayesinde gençlerimiz, her gün bir öğünü ücretsiz yeme imkanı buluyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğitim hayatlarını kolaylaştırmak hem de onların yaşam kalitesini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz” dedi.