Bursa'da 40 yıllık özlem bitiyor!

Bursa'da 40 yıllık özlem bitiyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa İlçesi’ne kazandırılan Kirmasti çayı üzerindeki 3. köprünün temeli coşkulu bir törenle atıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır beklenen bir hizmeti daha gerçekleştirdiğini ve ilçenin çehresinin Büyükşehir ile değişeceğini söyledi.

‘Daha yaşanabilir ve ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle tüm ilçelerde şehir içi trafiği rahatlatacak çözümleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’daki Kirmastı Çayı üzerine 3. Köprüyü kazandırıyor. Mustafakemalpaşa Kirmastı Çayıüzerine yapılacak olan 3. köprünün temeli törenle atıldı. 
Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa (Kirmasti) çayı üzeri 3. köprünün, ilçenin merkezdeki trafik akışını rahatlatacağını belirterek, “Türkiye, Bursa ve Mustafakemalpaşa için çalışıyoruz. Siyaseti hizmet ve ibadet olarak görüyoruz. El birliğiyle çalışıyoruz. Mustafakemalpaşa’ya hizmet için, bugüne kadar yapılamayanları yapmak için buradayız. Siyasette 30 yılını geride bıraktık. Bursa’nın farkı bu, birlik olunmalı. Bunları yaparsak kalkınırız. Eski belediye başkanları da bizimle mecliste, söz hakları var. Mustafakemalpaşa’yı takdir ediyorum, Büyükşehir burada” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖNCÜYÜZ”
Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa’da projesi hazırlanan 200 trilyonluk yatırım olduğuna ve bu hizmetlerin daha da artacağına işaret ederek, “Yollar yapılıyor. Başta ilçe merkezi olmak üzere toplamda biten ve yapılan işler 40 milyonu buluyor. Gençlik merkezimiz hızla yükseliyor, yaklaşık 25 milyonluk iş… Kule kafe de yapılıyor. Nerede bir tarihi eser varsa tamamıyla ilgili çalışma başlattık. Kırsal kesimde çiftçimizin desteklenmesi, ürünün toplama merkezlerinden pazar bulunmasına ve ihracatına kadar Türkiye’de öncüyüz. Bursa’nın tek başına öncülük yaptığı bir konu bu. Büyükşehir olarak tarım ve hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşan herkesin yanındayız” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yapılan hizmetlerin önemine dikkati çekerek, “Bursa farklı olsun, Mustafakemalpaşa farklı olsun, ilçemiz kazansın. Okullardan camilere, çöp transfer istasyonundan eski atık deposunun peyzajına, mezarlıkların tamamına kadar çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa’ya gelen kent merkezine giren farkı görsün. Mustafakemalpaşa için ne yapsak azdır. Yalıntaş Köprüsü de Yunus Emre pazar yeri de yapılacak. Terminal de olacak. Mustafakemalpaşa’nın çehresi değişecek. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi birlikte Mustafakemalpaşa kabuk değiştirecek” dedi.
Büyükşehir’in gücünün Mustafakemalpaşa’da hissedildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, her yerde. Kimseyi kırmıyoruz. Doğu Anadolu’dan Kafkaslara ve Balkanlara kadar her yerde çalışıyoruz” diye konuştu.

‘ÇEVRE YOLU’NA BAĞLANACAK
Kirmasti 3. Köprüsü hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, köprünün merkezde yer alan iki mahalleyi birleştirmenin yanında çevre yolu olarak bilinen imar yoluna da bağlantı sağlayacağını sözlerine ekledi. Başkan Altepe, “İlk etapta 6 milyon TL olan çalışmada, yol bağlantıları ile birlikte köprünün toplam maliyetinin 10 milyon TL değerinde oluyor. Üçüncü köprü, Dere Mahallesi’yle Fevzi Dede Mahallesi’ni birbirine bağlayan, Mustafakemalpaşa’nın önemli bir arteri olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

ALTEPE’YE HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, ilçenin hayal edilen hizmetlere Bütünşehir uygulamaları kapsamında kavuştuğunu söyleyerek Başkan Altepe’ye teşekkür etti. İlçedeki çalışmalarında Büyükşehir’in desteklerini hissettiklerini söyleyen Kurtulan, “Bu mahalle 1950 yılından itibaren Balkan faciasının gözyaşlarının alın teriyle sulandığı topraklardır. Ziraatın üretimin güç kaynağı olan bir mahalledeyiz. Bu köprünün mazisi çok derin. 1970-80’li yıllar, ülkelerin kavga ettiği yıllardı, o kavgalardan bu köprüye sıra gelmedi. Ondan sonra da hep ideallerde oldu bu köprü. Şimdi bu güzellikler yapılıyor. 2002’de Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir ortamda o günden bugüne tüm siyasi partilerle güç birliği oluşturarak çaBAŞKAN lışmalarımıza devam ettik. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle vatandaşımızın isteklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, ilçede ihtiyaç duyulan çalışmaları bütünşehir uygulamasıyla ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirdiğini vurgulayan Kurtulan, ilçeye değer katacak çalışmalar için vatandaşların sabırlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ALTEPE İLE PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı da ilçenin yıllardır özlemi olan ve iki yakanın bir araya geleceği proje ile ilçede ulaşılabilirliğin sağlanacağını ve yaşanabilirlik seviyesinin artacağını kaydederek Fevzi Dede Muhtarı Erol Altıntaş da bölgeye değer katan Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından köprünün temeline ilk harç dualarla döküldü. Her biri 20 metre olan betonarme kazık temel üzerine oturtulacak olan köprüde ayak ve başlık kirişi oluşturularak açıklık prefabrik kirişlerle geçilecek. Tabliyesi betonarme olarak imal edilecek köprü 171 metre açıklıklı olacak. Yol bağlantıları için de gerekli imalatlar gerçekleştirilecek. Dere Mahallesi tarafında bulunan mermer ocaklarının yoğun faaliyet gösterdiği alanda yüksek tonajlı araçların köprünün faaliyete geçmesinin ardından burayı kullanacağı da belirtildi. Köprüyle Mustafakemalpaşa trafiğinin rahatlaması hedefleniyor. Böylece ağır vasıtalar şehir merkezine girmemiş olacak. Çevre Yolu bağlantısıyla ana artere çıkmış olacak.