Bursa'da bu okulu öğrenciler para toplayarak yaptırdı!

Bursa'da bu okulu öğrenciler para toplayarak yaptırdı!

2005 yılında 11 öğrenci okul yaptırmak için kolları sıvadı.

Okul yaptırmak için kaynak toplayan yaşları 10 14 arasında değişen 11 öğrenci, okul yaptıkmak için harçlıklarını biriktirmeye ve kurumlardan yardım toplamaya başladı.

Daha sonra bu 11 öğrencinin sayısı 500'ü buldu. Bu öğrenciler okulu yaptırabilmek için çeşitli faaliyetler yaparak para topladılar.

Çocuklar, hayırseverlerin de desteğiyle UNICEF ürünlerini satmaktan, geri dönüşüm malzemeleri toplamaya ve hatta müzikal sahnelemeye kadar çeşitli işler yaptı. Toplanan yaklaşık 600 bin TL ile okulun temeli atıldı, Nilüfer Belediyesi bütçesinden 2,5 milyon TL ayırarak yarım kalan inşaatı tamamladı. 500 çocuğun katkılarıyla Nilüfer ilçesine Barış Anadolu Lisesi kazandırılmış oldu. 

2016-2017 yılında ilk mezunlarını veren lisede okulun yapılmasını sağlayan 500 öğrenciden 4'ü okulu ziyaret ederek, öğrencilerle buluştu. Çocukların yapmış olduğu proje bugün dünyaya örnek gösteriliyor.

Öğrenciler, "Bu okulu yaptırmak için 2005 yılında 11 çocuk bir araya geldik. Bu sayı 500 çocuğa ulaştı. 500 çocuk bu okulu yaptırmak için çeşitli faaliyetler yaparak para topladık. Biz, hayırseverlerin de desteğiyle UNICEF ürünlerini satmaktan, geri dönüşüm malzemeleri toplamaya ve hatta müzikal sahnelemeye kadar çeşitli işler yaptık. Topladığımız yaklaşık 600 bin TL ile okulun temeli atıldı, Nilüfer Belediyesi, bütçesinden 2,5 milyon TL ayırarak yarım kalan inşaatı tamamladı ve hayalimiz gerçek oldu" dedi.

Okulun Müdürü Çağatay Yaşlık, "Bu okulu yaptırmak için 2005 yılında 11 çocuk yola çıktı. Bu sayı daha sonra 500 çocuğa ulaştı. Bu çocuklar okul yaptırmak için 600 bin lira toplayarak kaba inşaatı tamamladı. Kalan kısmı da Nilüfer Belediyesi yaptırdı. Okulumuz 2016-2017 yılında ilk mezunlarını verdi" şeklinde konuştu