Bursa'da dev spor kompleksi yükseliyor

Bursa'da dev spor kompleksi yükseliyor

Yapımı devam eden spor kompleksinin inşası yüzde 60’a ulaştı. Yiğitler Mahallesi’nde Ankara Yolu'na cepheli arazide 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515’i inşaat alanı olmak üzere 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesiste çalışmalar hızlandı. Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, ferdî oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.
Spor kompleks hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bir tesis. Geleceğin şampiyonları buradan çıkacak. 250 bin genç nüfusu barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı fertler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki bütün çocuklarımız ve gençlerimiz adına hayırlı bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz” dedi.
Edebali, “Tesis tamamlandığında spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet vererek, evlatlarımızı madde bağımlılığından ve diğer zararlı alışkanlıklardan koruyacak. Büyük bir heyecanla tamamlanmasını arzuladığımız tesisi görkemli açılış töreni ile ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.