Bursa'da dolandırıcıları 82'lik dede yakalattı!

Bursa'da dolandırıcıları 82'lik dede yakalattı!

Almanya'da işçi olarak çalışıp emekli olduktan sonra Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesine yerleşen Ali Başaran'ı (82) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan biri kişi, terör örgütlerine yönelik operasyon yaptıklarını, operasyon kapsamında kendisinin 3 banka hesabında bulunan 32 bin liranın da terör örgütü mensuplarınca çekildiğini belirterek, bu durumdan haberdar olup olmadığını sordu.
Başaran'ın söz konusu durumdan haberinin olmadığını söylemesinin ardından "Bunlar 10 kişi. Yakalatmak ister misin? Eğer istiyorsan biz ne söylersek onu yapacaksın" diyen şüpheli, "evet" yanıtını veren yaşlı adamdan para istedi.

Telefon görüşmesinin ardından bankadaki hesabında bulunan 12 bin lirayı çekerek buluşma yerine giden Ali Başaran, 12 bin lira ile birlikte cebindeki 300 lirayı da şüpheli H.Ç'ye bir poşet içinde teslim etti.

Bir gün sonra Başaran'ı yeniden telefonla arayan şüpheliler, bu kez "Biz senin adına para çekenlerin 8'ini yakaladık, ikisi kaldı. Üzerine kayıtlı arsa var mı?" dedi.
Başaran'ın üzerine kayıtlı bir arsasının bulunduğunu söylemesinin ardından bunu satmasını ve parayı yine kendilerine getirmesini isteyen şüpheliler, yaşlı adamın şüphelenmesi üzerine, bu kez kendisini savcı olarak tanıtan bir kişiyle de görüştürdü. 

"Oğlu aracılığıyla durumu polise bildirdi"

Telefon görüşmesinin ardından dolandırıldığını anlayan Başaran, oğlu aracılığıyla durumu polise bildirdi. Başaran, daha sonra güvenlik güçlerinin bilgisi dahilinde şüphelilerle yeniden irtibata geçti. 

Şüpheliler, arsayı 140 bin liraya sattığını söyleyen yaşlı adama, tapu işlemlerinin ardından parayı kendilerine getirmesini istedi. 
Bunun üzerine güvenlik güçleriyle birlikte içi kağıt parçalarıyla dolu bir poşetle dolandırıcıların verdiği buluşma adresine giden Başaran'ın yanına daha önce 12 bin 300 lirayı verdiği H.Ç geldi.

Polisleri gören şüpheli H.Ç, söz konusu poşeti atarak kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında yaklaşık 3 metre yükseklikteki bir duvardan atlayan şüpheli, bacağının kırılması sonucu güvenlik güçlerince yakalandı.

H.Ç'nin üzerinden 34 bin lira para ile 10 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Şüphelinin, Başaran'ın yanı sıra yine bir kadının da telefonla dolandırılması olayına karıştığı tespit edildi.

Söz konusu paralar ve ziynet eşyaları sahipleri teslim edildi. 

Bu arada güvenlik güçleri, dolandırıcı çetesinin diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, H.Ç hakkında, Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesinde "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

"12 bin lirayla kalmaz bunlar" 

Başaran, yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: 

"Kim bile bile bu parayı teslim eder ki? 12 bin lirayla kalmaz bunlar, anlamışlar benim zengin olduğumu. Hakikaten ertesi gün aradılar, 'Satacaksın bu arsayı' dediler. İkna edemeyince, beni sözde savcıyla görüştürdüler, o da bana satmam için baskı kurdu, tehditler savurdu. '12 bin lira paramı yediniz helal olsun, savcı olsan para istemezsin, savcının, vatandaşın arsasıyla parasıyla ne işi olur? Beni bir daha aramayın' dedim. Tekrar aradılar ben de polisle işbirliğim sonucunda ne istiyorlarsa yapacağımı söyledim."
Arsayı satmış gibi hareket ettiğini içi kağıt dolu poşetle dolandırıcının yanına gittiğini anlatan Başaran, "Sonunda yakalandı. Kaçarken bacağını kırmış. Paramın 12 bin lirasını aldım. 300 lirası kaldı. Ayrıca bana 600 liraya boşuna telefon ile hat aldırdılar. Bin liraya yakın zararım oldu." dedi.