Bursa'da dördüz doğuran koyun şaşkına çevirdi

Bursa'da dördüz doğuran koyun şaşkına çevirdi

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Bakırköy’de hayvancılıkla uğraşan Refik ve Erkan Renk kardeşler besledikleri ‘Karacabey Esmeri’ ırkı koyunlarından birinin dördüz doğumu ile şaşkına döndü. Renk ailesinin gözü gibi baktığı koyunlar köylünün de ilgi odağı haline geldi.
Karacabey Harası tarafından üretilen ve yerli koyun ırklarından olan ‘Karacabey Esmeri’ özellikle et verimliliği bakımından daha ön plana çıkıyor ve hayvancılar tarafından bu yönde tercih ediliyor. Bölge şartlarına uyumlu yapısı ile Bursa ve çevresinde rağbet gören bu ırklarda dördüz doğum ise çok sık karşılaşılan bir durum değil.
Hiç beklemedikleri bir anda şaşkına dönen Renk ailesi şimdi kuzulara gözü gibi bakıyor.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Refik Renk, “Biz ikiz bekliyorduk. Ancak önceki akşam başlayan doğum neticesinde dört tane kuzumuz oldu. Maşallah hepsi birbirinden sevimli. Bu ırklarda dördüz doğum çok sık görülen bir durum değil. Merak eden köyden arkadaşlarımızda koyunlarımıza bakmaya geliyor. Anadolu Esmeri Karacabey’in yerli bir ırkıdır ve verimliliği yüksek bölgede rağbet gören bir türümüzdür’ şeklinde konuştu.