Bursa'da eğitime kar engeli! 1 gün daha uzatıldı...

Bursa'da eğitime kar engeli! 1 gün daha uzatıldı...

Bursa’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle İnegöl, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi.

İNEGÖL

İnegöl ilçesinde ise taşımalı eğitim yoluyla okula giden öğrencilerin 1 gün idari izinli olacağı belirtildi. İnegöl Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteorolojiden alınan bilgi doğrultusunda yüksek kesimlerde beklenen kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitim yoluyla okullarına giden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz 20.01.2022 Perşembe günü 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılacaktır."

ORHANELİ

Orhaneli Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle, Hıfzısıhha kurulunun 19.01.2022 tarih ve 2022/4 sayılı kararı ile 20.01.2022 Perşembe günü ilçemiz genelinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. İlçemiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.”

BÜYÜKORHAN

Kar yağışı nedeniyle Büyükorhan ilçesinde, eğitime 1 gün ara verildi. İnegöl ilçesinde ise taşımalı eğitim yoluyla okula giden öğrencilerin 1 gün idari izinli olacağı belirtildi.

KELES

Keles Kaymakamlığının yaptığı açıklamada, "İlçemizde etkili olan don ve buna bağlı oluşabilecek muhtemel riskler nedeniyle 20 Ocak 2022 Perşembe günü günü ilçe genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

HARMANCIK

Harmancık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Harmancık ilçemizde beklenen kar yağışı ve oluşan yoğun buzlanma sebebiyle, 20.01.2022 Perşembe günü eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Aynı zamanda hamile ve engelli personel de idari izinli sayılmıştır."