Bursa'da ikinci elin kalbi bu pazarda atıyor!

Bursa'da ikinci elin kalbi bu pazarda atıyor!

Bursa'da her türlü spot eşyanın bulunduğu Bat Pazarı'nda her kesime ve ekonomiye uygun eşyalar bulunuyor. Her marka, model buzdolabından, çamaşır makinesine, televizyondan, bulaşık makinesine, oturma odası takımlarından yatak odası takımlarına kadar her şeyin satıldığı Bat Pazarı'na öğrenciler, memurlar ve yeni evlenecek çiftler sıkça uğruyor.


Çarşı esnaflarından 10 yıllık mobilyacı Beşir Kalmaz, "İşlerimiz çok güzel, şu an pazarımız da eskisi gibi değil. Ya yeni satıyoruz ya da çok az kullanılmış eşyalar satıyor arkadaşlarımız. Dışarıda 10 bin TL'ye alacağınız eşyaları burada 2-3 bin TL'ye alabiliyorsunuz. Taksit imkanlarımız da var. Buradaki eşyalarımız kalitesine, kullanımına göre fiyat belirleniyor. Pazarımıza öğrencisi, yaşlısı, yeni ev alanı, yeni evlenecek çiftler, eşyasını değiştirmek isteyenler geliyor. Bizler çarşımıza herkesi bekliyoruz" dedi.


Bat Pazarı'nda beyaz eşya satan Gökhan Can ise "Burada nokta hatası olan ürünler satılıyor. Bunları mağazalar satmaz ama aslında ürün sıfırdır. Bizler onu alıyor ve satıyoruz. Burada satılan ürünlerin adı belki ikinci el ama satılan ürünlere sıfır diyebiliriz. Ürün 2 ay kullanılmış ve ben bunu burada sattığım için adı ikinci el oldu ama hala garantisi devam etmektedir" şeklinde konuştu.


Bir başka çarşı esnafı ise "Yeni sezon açıldı. Çarşımız yenilendi, eski kirliliği artık yok. Şu anda çarşıda rahat rahat gezebilirsiniz. Burada 1 aylık ürünler de var, 3 senelik ürünler de var" şeklinde konuştu.