Bursa'da o binanın yıkımına başlandı!

Bursa'da o binanın yıkımına başlandı!

Merkez Osmangazi İlçesi Maksem Mahallesi'nde dün 4 katlı binada meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlama korku ve paniğe neden oldu.

Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürülürken Sinan Erinç (48), Alpaslan Akgün (38), Zeynep Berna Durmuş (8), Kerem Durmuş (8), Gizem Ece Durmuş (1) ve Barış Özkan (18) yaralandı. Birçok semtten duyulan patlamada, olayın meydana geldiği apartman ile 4'ü ağır olmak üzere 20'den fazla bina hasar gördü, 5 otomobil ile 1 motosiklet kullanılamaz hale geldi. 



Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın olayın ardından inceleme yaptığı Maksem Mahallesi'nde zarar gören binalar boşaltıldı. Burada yaşayanlardan bazıları otellerde ağırlanırken, büyük bölümü ise yakınlarının yanına yerleşti.



Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından patlamanın olduğu binanın yıkımına karar verdi. Bu binanın yıkımı için çalışmalar başlatılırken, hasar gören diğer 4 bina hakkında ise karar incelemenin ardından verilecek. Patlama ile ilgili olarak araştırma başlatan Bursagaz'ın ise bugün öğleden sonra konuya ilgili olarak açıklama yapacağı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.