Bursa'da, o bölgede otopark sorunu bitiyor!

Bursa'da, o bölgede otopark sorunu bitiyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, İnkaya Mahallesi'nde otopark inşa etmek için çalışmalara başladı.

Toplam 2 bin 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek otopark, trafik sıkışıklığı ve park sorununa merhem olacak. Altı gabion, üstü yeşil duvar olarak tasarlanan otopark, doğayla uyumlu olma özelliği taşıyor.

Duvarları 10 ile 22 metre arasında yükseklik gösterecek otopark, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kasım ayında açılışı yapılarak Bursalıların hizmetine sunulacak.

Bursa'nın turizm noktasında yoğun bir ilerleme kaydettiğine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ''Şehrimize gelen ziyaretçilerimiz zaman zaman araç yoğunluğuna sebep olabiliyor. İnkaya da turizmin oldukça yoğun olduğu bir bölgemiz. Uludağ yolu üzerindeki bu mahallemiz, Tarihi Çınar'ın olmasından dolayı büyük ilgi görüyor. Dolayısıyla burada trafik sorunu oluşuyor. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak özellikle otobüslere yönelik yeni bir alan oluşturuyoruz. 40 araçlık bir otopark inşa ediyoruz. Çevreye uyumlu olacak otoparkımızı Kasım ayında hizmete sunacağız'' dedi.

İnkaya Mahalle Muhtarı Özkan Boz ise ''Bu otoparkın Bursa'mız için çok büyük bir proje olacağına inanıyorum. Turist otobüslerinin meydana getirdiği sıkışıklığı azaltmasını temenni ediyor, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.