Bursa'da o mahalleler nefes alacak!

Bursa'da o mahalleler nefes alacak!

Özellikle konut alanlarına yakın bölgelerden başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında 40 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma işlemi tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1995 yılından bu yana kullanılan ve çevresindeki 12 mahalle için zaman zaman sıkıntı yaratan Hamitler Katı Atık Depolama sahasının Bursa'nın en önemli cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Ağaçlandırma başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı Hamitler Katı Atık Depolama sahasında incelemelerde bulundu.

Bursa'nın yeniden 'Yeşil Bursa' kimliğini kazanması amacıyla düzenlenmiş yeşil alan çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, 22 yıldır kullanılan Hamitler Katı Atık Depolama sahasının büyük ölçüde dolduğunu, artık sadece son vadide depolamanın devam ettiğini belirtti.

Depolamanın tamamlandığı bölgeleri adım adım yeşil alan ve rekreasyon alanına dönüştürmeye başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, "İlk etapta konut alanına yakın bölgelerdeki alanları halkın kullanımına sunacağız. Bugüne kadar çevresindeki 12 mahalle için sıkıntı yaratan depolama sahası artık bölge halkına hizmet edecek. Depolama sahası çevresindeki Hamitler, Yunuseli, Yenibağlar, Bağbarbaşı, Akpınar, Yenikent, Zekai Gümüşdiş, Fatih Sultan Mehmet, Adnan Menderes, Geçit, Güneştepe ve Dereçavuş mahalleri toplam 1 milyon 560 bin metrekarelik bu alanın düzenlenmesiyle nefes alacak. İlk etapta 40 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma yapıldı. Etap etap bu çalışma tüm alanda yapılacak. Bursa'nın en büyük belki de Türkiye'nin en büyük parklarından biri Hamitler'de olacak" dedi.

Başkan Altepe, çöplükteki ağaçlandırma sahasına kendisi de bir çam ağacı dikti.