Bursa'da satılık caminin tabelası indi!

Bursa'da satılık caminin tabelası indi!

Halil Sağol, İsmail Andiç, Saffet Özkan, Fikri Çınar ve Hüseyin Karaaslan, Nilüfer Ticaret Merkezi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni 2009 yılında kurup, topladıkları 2 milyon 500 bin lirayla 3 bin 500 metre inşaat alanı olan caminin kaba inşaatını tamamladı. Ticaret merkezinde bulunan bin 300 esnafı kapı kapı gezen dernek yöneticileri, camiyi bitirmek için gerekli parayı toplayamayınca çaresiz kalıp, camiye 'Kelepir satılık' yazısını astı. İHA'nın yaptığı haberle bütün Türkiye'nin duyduğu caminin satılık tabelası, gerekli yardımların yapılacağı, başta Bursa Valiliği ve Müftülüğün kampanya için katkı koyacağına yönelik desteğinin ardından indirildi.
Camiyi satmak gibi düşüncelerinin olmadığını, maksatların tamamlanmayan camiyi bitirmek olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Halil Sağol, "Yapılan haberlerden sonra sesimizi duyurduğumuza inanıyoruz. Bizim camiyi satma gibi bir niyetimiz yok, bunu zaten ilk başta da söylemiştik. Böyle bir kampanya ile camiyi bitirmek için sesimizi duyurmaktı. Bu da hasıl oldu. Haberlerden sonra İstanbul, Kıbrıs, Mardin, Hakkari ve çeşitli illerimizden yardım etmek için arayanlar oldu. Biz de mesele hasıl olduğu için tabelamızı kaldırdık. Bizim iyi niyetle yaptığımız bu işi yanlış yönlere çekenler oldu. Bu yanlış anlaşılmalardan dolayı farklı anlayanlardan özür dileriz. İlk etapta 500 kişinin üzerinde arayan oldu. Arayanlar, 'Biz gerekirse yardım ederiz' dediler. Bizden hesap numarası istediler. Bundan sonra inşallah bölgedeki esnafımız da hassasiyet gösterir ve bu camiyi kısa sürede bitiririz. Müftülük, kaymakamlık ve valilik aradı. Biz de kendilerine gerekli izahatı yaptık. Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırdığımıza inanıyorum. Gerekli yardım sözlerini aldığımız için satılık tabelasını indirdik" şeklinde konuştu.
Bölge esnafı da Valilik, İl Müftülüğü ve hayırseverlerin desteğini kısa sürede beklediklerini, yaşanan ibadethane sıkıntısının da bu şekilde kısa sürede aşılacağına inandıklarını dile getirdiler.