Bursa'da sıkı denetim!

Bursa'da sıkı denetim!

‘sağlıklı Yıldırım’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçedeki işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Halk sağlığının korunmasının öncelikli gündemleri arasında yer aldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hemşehrilerimizin sağlığı her şeyden önce geliyor. Bu anlamda da ilçemizde faaliyet gösteren esnaflarımızı ruhsat şartlarına uygunluk açısından düzenli olarak denetliyoruz. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerimiz, 290 işyerini denetledi. Yapılan incelemelerin ardından işyerleri için 144 tespit tutanağı tanzim edilirken, 33 işyeri ise mühürlendi” dedi.

Gerek ruhsat, gerekse periyodik hijyen denetimlerinin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin tamamını Ramazan ayı öncesi denetime tabi tutulacak. İlgili birimlilerimiz bu konuda yoğun bir mesai sarf ediyor. İlçemizde, insanlarımızın sağlığını tehdit edecek mamullerin üretilmesine ve satılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Özellikle Ramazan ayı öncesinde ve bu ay boyunca artan merdiven altı üretime kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Hemşerilerimizin sağlıklı ve rahat bir Ramazan ayı geçirmesi için başlattığımız çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

HEM ÖDÜL, HEM CEZA

İşyerlerine yönelik denetimlerde ruhsat, hijyen koşulları, kaldırım ve yol işgalleri gibi konuların incelendiğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Halkımızın sağlık ve rahatı için yaptığımız denetimlerde caydırıcılık yönetimi olarak cezai işlemlere başvurduğumuz gibi, kanun ve yönetmeliklere uyan esnafımızı da ödüllendirerek, tüm işyerlerini kurallara uymaları noktasında teşvik ediyoruz. Bizim önceliğimiz kesinlikle cezai işlem uygulamak değil, vatandaşımızın kaliteli ve sağlıklı hizmet almasını sağlamak” ifadelerini kullandı.