Bursa'da Trendyol GO kuryeleri kazandı!

Bursa'da Trendyol GO kuryeleri kazandı!

Bursa'da yüzlerce kurye, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

İSTANBUL'A KADAR GİDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİLER

Bursa Trendyol Go kuryeleri Odunluk'ta bulunan Trendyol Go merkezinin önünde haklarını arıyor. İstedikleri şartların sağlanmaması durumunda İstanbul'a kadar gideceklerini belirten çalışanlar, tehdit ve şantaja maruz kaldıklarını da ifade ettiler.

300'DEN FAZLA ÇALIŞAN TRENDYOL GO MERKEZİNİN ÖNÜNDE TOPLANDI 

300'den fazla motorla Odunluk'ta bulunan Trendyol Go merkezinin önüne gelen çalışanlardan bir kısmı, Trendyol Go Bursa Bölge sorumlusu Gökhan K. İle ofiste bir toplantı gerçekleştiriyor.

"EVİNE GİDEMEYEN İNSANLARIZ"

Selman isimli Trendyol Go çalışanı, "15 saatten az çalışmıyorum. Sözde iş ortayız. Zammı bakan gösteriyor gibi belirtiyor. Madem zammı bakan belirliyor bizimde devlet memuru statüsünde olmamız lazım. Çocukları olanlar var. Evine gidemeyen insanlarız. İstanbul'a destek vermeye de hazırız. Gerekirse İstanbul'a da gideriz. Bizleri İstanbul Ankara ve Bursa olarak ayırıyorlar. Fiyatları farklı veriyorlar. Biz devlete vergimizi aynı ödüyoruz şehir şehir değişmiyor. Oradaki zammı bizlerede yapmak zorundasınız. İstanbul'dakiler o fiyatları kabul etmezken biz daha azını kabul etmiyoruz. Asgari ücrete tek bir zam yapılıyorsa bize de tek bir zam yapılacak. Masraflarımız aynı, aynı zammı istiyoruz. Konut fiyatlarını örnek veriyorlar, bizim konutla ne alakamız var. Şehirler arası ayrım olmadan tek bir zam istiyoruz. Kaderimize razı gelemeyiz. Kusura bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

"BİRİNİN İŞİNE SON VERİLİRSE YİNE AYNI DURUŞU SERGİLEYECEĞİZ"

Trendyol Go kuryesi, "Aldığımız paraları çok görüyorlar. Kazandığımız paranın giderlerini düşünmüyorlar. Biz zamanımızı, motorun üstünde canımızı satıyoruz. Çok şükür bugünde ölmedik diyoruz. Çocuğumun yüzünü çalışmaktan göremiyorum. Yemek yemeye vaktimiz olmuyor. Buradaki kuryelerin tek bir amacı var. İstanbul'daki çalışanlarla Bursa'da yaşayanların koşulu farklı olduğunu palet başı ücretinin farklı olduğunu söylüyorlar. Şehir şehir farklılık oldu mu çalışanlar birbirlerine düşman oluyor. Kendi içimizde bölünmemize neden oluyorlar. Canımızı dilimize takıp hayat mücadleesi verirken. Stresi hızı çalışma şartları ve psikolojik yapı içerisinde yaşantımızda fedakarlık ediyoruz. Biz bunları dile getirdiğimiz de psikolojik olarak mobing uygulanıyor. Kendimizi ifade ettiğimizde hakkımızı aramamıza izin verilmiyor. Buradaki arkadaşlardan birinin işine son verilirse yine aynı duruşu sergileyeceğiz" dedi.

Ofiste yapılan toplantının ardından, Tendyol Go Bursa Bölge Müdürü kuryelerin taleplerinin alındığını ve kalabalığın dağılması yönünde çağrıda bulunduğunu Trendyol Go çalışanı duyurdu. Bursa'da çalışan Tendyol Go kuryeleri grup grup Odunluk'ta bulunan merkeze gelmeye devam ederken, taleplerinin karşılanmadığı takdirde buradan ayrılmayacaklarını belirtti.

Bağlarbaşı'nda toplanan yüzlerce kurye, Odunluk Metro İstasyonu'nda basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra taleplerinin karşılanma sözü almadan binanın önünden ayrılmayacaklarını belirttiler. Uzun görüşmeler sonucu sözünü alan Bursa Trendyol Go kuryeleri, merkez binasının önünden ayrıldı.