Bursa'da Yıldırım’dan ulaşım hamlesi

Bursa'da Yıldırım’dan ulaşım hamlesi

Vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı çekmemesi için gayret gösteren Yıldırım Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda trafiklendirme çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 75. Yıl, Baruthane, Emirsultan, Ertuğrulgazi, Hacivat, Millet, Samanlı, Şirinevler, Şükraniye, Vakıf, Yenimahalle, Zümrütevler, Mehmet Akif Ersoy, Yediselviler, Namazgah, Fidyekızık, Erikli, Hacıseyfettin, Karapınar, Ortabağlar, Davutdede mahallelerinde yol düzenleme ve trafiklendirme uygulamaları yaptı. Hız kesici tümsek, güvenlik aynaları, şerit belirleme dubası ve trafik tabelaları gerekli noktalara yerleştirilerek kesintisiz ve güvenli bir araç - yaya akışı sağlandı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bir taraftan ilçemizin köklü meselelerine çözüm üretirken, diğer taraftan ilçemizde trafiği çile olmaktan çıkarıyoruz. Modern şehir standartlarını yakalamak için kentsel dönüşümü planlarken trafik akışını rahatlatacak alternatif yollara, geniş caddelere ve bulvarlara yer veriyoruz. Önceliğimiz hemşehrilerimizin güven içerisinde ulaşımına imkan sağlamak” dedi.


700 bini aşkın nüfusuyla birçok ilden kalabalık olan Yıldırım’da, günümüzün önemli meselesi haline gelen trafiğin en az hissedilmesi için projeleri teker teker hayata geçirdiklerini anlatan Edebali, “Şehrimiz yoğun nüfusu, plansız yapılaşması ve dar coğrafyası nedeniyle trafiğin zaman zaman aksadığı bir ilçe. Araç yoğunluğunun yanında trafik işaret ve işaretçi eksikliği can ve mal kayıplarına sebebiyet veriyor. Kentsel dönüşüm projelerimizde yeni yollara, geniş caddelere yer veriyor ve trafiklendirme çalışmalarına önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.