Bursa'da yürekleri ısıtan haber! Donmak üzereyken kurtarıldı

Bursa'da yürekleri ısıtan haber! Donmak üzereyken kurtarıldı

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen Uludağ’daki sokak hayvanlarının imdâdına yetişti. Kar yağışı ve şiddetli soğukların başlaması ile birlikte harekete geçen belediye ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için Uludağ yolunun muhtelif noktalarına kuru mama bıraktı. Oteller bölgesine kadar çıkan ekipler, yol boyunca karşılaştıkları bütün köpeklere iç ve dış parazite karşı etkili olan ilaçlardan verdi. Sosislerin içine yerleştirilen ilaçlar, köpekleri uyuz etkenlerine, pire, kene gibi dış parazitlere ve şerit ile kelebek gibi iç parazitlere karşı koruyarak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor. 


Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Uludağ yolundaki aç kalan hayvanlara yiyecek dağıtma çalışmalarının yanı sıra, bölgedeki yaralı ve hasta olan hayvanları da toplayarak tedavilerinin yapılması için Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne getirdi. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırmaları yapılacak olan hayvanlar tekrar doğaya bırakılacak. Ekipler, ayrıca kış dönemindeki zorlu hava şartlarında hayatlarını sürdüremeyecek olan 27 yavru köpeği de barınağa getirdi. Donmak üzere olan yavru köpekler kış aylarını barınakta geçirecek ve havaların güzelleşmesinin ardından tekrar doğal hayata alanlarına geri bırakılacak. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kış mevsimine sahipsiz hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve aç kalmamaları için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Dünyamızdaki bütün canlılara yönelik sorumluluklarımız olduğunun farkındayız. Ekolojik dengenin ve doğal güzelliklerinin korunması için çalışıyoruz. Sahipsiz köpekleri hastalıklardan korumak adına ekiplerimiz ilaçlama yaptı. Ayrıca belli noktalara yemler bırakıldı. Belediyemizce yol boyunca yerleştirilmiş olan güneş enerjisi ile çalışan yem matiklerimizin kontrolleri ve yem takviyesi yapıldı” dedi.