Bursa'daki bu çarşıda bütün esnaflar kadın

Bursa'daki bu çarşıda bütün esnaflar kadın

Geçmişte organik ürünlerin satıldığı Nilüfer Köylü Pazarı kadınlara emanet. Dünya evine girecek olan kadınların ilk adreslerinden biri olan çarşıda, çeyiz eşyası ve tekstil malzemesi satan kadın esnaflar hem gelir elde ediyor, hem de sevdikleri işi yapıyor. Her yaştan kadının işlettiği dükkanlar özellikle düğün sezonlarında dolup taşıyor. Kadınların dilinden kadınların anladığını dile getiren kadın esnaflar, müşterilerinde bu durumdan memnun olduğunu söylüyor. Çarşının tanıtım konusunda yeteri kadar desteklenmediğini belirten kadın esnaflar, yerel yönetimlerden destek istiyor.


Çarşıda uzun yıllardır esnaflık yapan Hatice Ceyhan, esnaflığı severek yaptığını dile getirerek, "Her işin bir zorluğu var, önemli olan sevmek. İşini sevdikten sonra zorluklar çok daha kolay aşılıyor. Çeyizcilik, çok kafa dağıtan, çok güzel bir meslek. Bu meslek sayesinde İnsanları mutlu ediyorum. İnsanların mutluluğunu görmek paradan çok öte benim için" dedi.
Çarşıda 7 senedir esnaflık yapan Gülsüm Tanrıverdi ise, çeyizciliği ve esnaflığı zevk alarak yaptığını ifade etti. Çeyiz işinin kadınlar tarafından yapılması gerektiğini belirten Tanrıverdi, kiralardan ve kar oranlarından şikayetçi. Tanrıverdi, "Kar paylarımız çok düşük. Kiralarımız biraz yüksek. Yetkililer biraz daha bize yardımcı olursa çok güzel olur" şeklinde konuştu.