Bursa'daki silahlı soygun dehşetine 13 yıl!

Bursa'daki silahlı soygun dehşetine 13 yıl!

Orhangazi ilçesinde geçen ocak ayında meydana gelen market soygununda, kimliği belirsiz 2 kişi, silah ve biber gazıyla kasiyeri etkisiz hale getirip, 2 bin 455 lirayı çaldı. Olayın ardından soruşturma başlatan Bursa Asayiş Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası görüntülerinden silahlı soygunu gerçekleştiren şahısla birlikte bir kişinin de market dışında gözcülük yaptığını tespit etti. Operasyonun ardından gözaltına alınan Muhammet Ö. (27) ile soygunu yapan Bora C. (25) tutuklandı.

2 şüpheli hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı yağma' suçundan 12'şer yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkemede ifade veren Bora C., "Markete alışveriş için girdim. Kasiyer para üstü verecekti. O sıra olan oldu. Marketin zararını giderdim" dedi.
Diğer tutuklu sanık Muhammet Ö. ise, "Benim olayla suçum yok. Beni polis çağırdı. Gittikten sonra tutuklandım" diye konuştu.

Duruşmaya katılmayan market sahibi Mustafa Ç., polise verdiği ifadede, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından yeterli delillerin toplanması ve kamera görüntülerinin olması sebebiyle iki sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklardan Muhammet Ö. tahliye edilirken, sabıkasından dolayı Bora C.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildii. Muhammet Ö., Yargıtay'ın kararı onaması durumunda cezaevine girecek.

4