Bursa'dan Halep'e yardım eli!

Bursa'dan Halep'e  yardım eli!

Yardım tırları, Burbak Fomara Otoparkı’nda düzenlenen törenle uğurlandı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan ve STK temsilcileri ile vatandaşların katıldığı uğurlama töreninde, Halep’te yaşanan katliam kınanarak zorda kalan ve hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar okundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Halep’te yaşanan katliama dikkat çekerek, sorumluluk sahibi hiçbir Müslümanın buna sessiz kalamayacağını söyledi. Suriye ve Halep’te sıkıntılar başlar başlamaz harekete geçtiklerini, katliam bölgelerine ellerinden gelen her türü yardımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, İHH işbirliğiyle 11 tırı daha yola çıkardıklarını vurguladı. 12 tırın da toparlanmak üzere olduğunu ve toplam 23 tırın 2 gün içerisinde Reyhanlı ve Kilis kamplarına ulaşmış olacağını kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah gönderilen bu yardımlar, oradaki kardeşlerimizin yaralarını bir nebze de olsun sarar. Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor ve biz bundan dolayı çok üzgünüz. Allah, oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi adına her türlü desteğe hazırız” dedi.
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise herkesi birlik olmaya ve dünyanın değişik bölgelerinde sıkıntı içerisinde yaşayan Müslümanlara destek olmaya çağırdı. Bugün herkesin dargın ya da kırgın durabileceğini fakat bunun ayrışmaya neden olamayacağını söyleyen Vali Küçük, Bursalılara parçalanmayı yasakladı. Dış güçlerin Halep ve Müslümanların olduğu diğer bölgelerde yaşanan vahşeti bir sırtlan gibi sessizce izlediğini kaydeden Vali Küçük, “Daha önce Şanlıurfa valisiydim ve Kobani örneğini yaşadım. Kobani’de bizim askerimiz aradan çıktıktan sonra PKK ile DEAŞ teröristleri karşı karşıya gelmişti. Tüm dünya ayağa kalktı. Obama bile Kobani’yle ilgili demeç verdi. Şu anda ise Müslüman coğrafyalarda tam bir insanlık dramı, vahşet yaşanıyor fakat hiçbir dünya ülkesinden katliamlara dair bir tepki yok. Tam bir sırtlan edasıyla sessizce olan biteni izliyorlar. Dolayısıyla bir ve beraber olmak zorundayız. Yoksa yarın Allah korusun bizim de başımıza bu tür şeyler gelebilir” diye konuştu.
İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan da Halep’in dün gece düştüğünü belirterek, bölgede yaşanana dramı anlattı. Müslümanların dar bir alanda kıstırıldığını, kadınlara tecavüz edildiğini, erkeklerin ise bir bir katledildiğini vurgulayan Kaplan, Halep konusunda tüm Müslümanların sorumlu olduğunu dile getirdi.
Protokol üyeleri, konuşmaların ardından içerisinde gıda, temizlik, yakacak malzemesi, kışlık giysi ve ihtiyaç maddeleri bulunan yardım tırlarını yola çıkardı. Bursa’dan Reyhanlı ve Kilis kamplarına gönderilen yardımlar, buradan da Halep’teki Müslümanlara ulaştırılacak.